Pääluottamusmies syyttää politiikkoja Rauman telakan kohtalosta

Rauman telakan työntekijät ovat marssineet ulos vastalauseena telakan lopettamispäätökselle. Telakan pääluottamusmies Raimo Virtanen pitää maan päättäjiä osasyyllisenä telakan tuhoon.

Rauman telakan pääluottamusmies Raimo Virtanen on järkyttynyt päivän uutisista.

– Uutinen oli aivan järkyttävä ja väki reagoi siihen niin, että talo on nyt tyhjä. Tunnelmat ovat tosi apeat. Se on valtava isku, ja jokainen miettii nyt omalla tahollaan, miten uutinen vaikuttaa omaan elämään.

Rauman telakan kohtalo on ollut vaakalaudalla jo pitkään. Silti tieto lakkauttamisesta pysäytti.

– Ei tällaiseen pysty valmistautumaan henkisesti. Viime hetkeen me uskoimme, että järki voittaa, mutta eipä voittanut.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski toivoo, että telakalle löytyisi korvaavaa toimintaa pikaisesti. Neuvottelut ovat hänen mukaansa jo alkaneet.

Virtanen ei ole kuullut kaupungin suunnitelmista.

– Emme ole saaneet mitään tietoa niistä, mutta varmaankin asia selviää tulevien kuuden viikon aikana, jonka neuvottelujakso kestää.

Virtanen arvioi, että Raumalle saattaa jäädä lähinnä joitain pieniä konepaja- ja korjaustoimintoja.

– Laivoja me emme tämän päätöksen jälkeen enää varmaan saa rakentaa.

Virtasen haluaa lähettää terveisiä poliitikoille, joiden hän katsoo olevan osasyyllisiä telakan lopettamiseen. Hallitus epäsi vuosi sitten STX Finlandilta sen pyytämän 50 miljoonan euron pääomalainan.

– Vähän nykyistä pitkäkantoisempaa politiikkaa pitäisi pystyä tekemään. Jos istuu päättäjänä, pitäisi fundeerata hyvissä ajoin, miten tietyt päätökset vaikuttavat.

Lue myös:

    Uusimmat