Mainos

Pääkaupunkiseudun kirjastoista voi lainata e-kirjoja omalle koneelle

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudun kirjastojen valikoimissa on noin 100 sähköistä kirjaa.

Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastoista voi nykyään lainata sähköisiä kirjoja eli e-kirjoja omalle tietokoneelle. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti sekä kirjastosta saatava tunnusluku ja internet-yhteys.

Tällä hetkellä valikoimissa on reilut 100 sähköistä kirjaa. Tulevaisuudessa aineistoa on tarkoitus laajentaa. Sähköisten kirjojen kokoelmissa on oppaita, hakuteoksia ja kurssikirjoja.

Helsingin kaupunginkirjaston informaatikko Yrjö Lindegrenin mukaan kokoelmiin on pyritty ottamaan sellaisia teoksia, joihin on muutenkin paljon varauksia. Kaunokirjallisuutta ei ole sähköisessä muodossa.

- Sähköinen kirja sopii hyvin esimerkiksi tiivistahtiseen käyttöön, jossa kirjasta luetaan pätkiä sieltä täältä. Harva haluaa dekkareita lukea ruudulta, Lindegren arvelee.

Palveluun kirjaudutaan osoitteesta www.helmet.fi kohdasta "Lainaa e-kirja". Kirjan voi ladata tietokoneelle joko yhdeksi vuorokaudeksi tai viikoksi. Laina-ajan päätyttyä kirja palautuu automaattisesti muiden asiakkaiden saataville. HelMet-kirjastoille on sähköisten kirjojen lainausjärjestelmän tuottanut Ellibs Oy.

Kesäkuun alusta lähtien sähköisiä kirjoja on lainattu yli 1100 kertaa. Suosituin e-kirja on ollut Riku Aallon kirjoittama Kuntoilijan lajitekniikkakoulu, joka on ladattu lainaksi 35 kertaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.