Mainos

Pääkaupunkiseudulla suuri sotaharjoitus

Helsinki 2000 -sotaharjoitus haittaa tieliikennettä pääkaupunkiseudulla lähipäivinä. Nelipäiväinen harjoitus keskittyy pääkaupunkiseudun itäosiin ja erityisesti Sipoon alueelle. Puolustusvoimien mukaan liikenteelle aiheutuu haittaa itsenäisyyspäivästä alkaen, etenkin torstaina.

Ahma-sotaharjoitus

Sotaharjoitus järjestetään ajalla 7.-10. joulukuuta. Sotilasajoneuvoliikennettä on lähipäivinä pääkaupunkiseudulla ja sen lähestymisväylillä kaikkina vuorokauden aikoina. Ruuhkaisimmilla tieosuuksilla poliisi tai sotilaspoliisi ohjaa liikennettä. Sotaharjoituksen keskeiset lähestymistiet ovat Länsiväylä (valtatie 51), Turunväylä (valtatie 1) sekä Vanha Hämeenlinnantie (valtatie 130). Puolustusvoimat muistuttaa, että lämpimän ja märän syksyn vuoksi sotaharjoituksen joukkojen liikkeitä on jouduttu rajoittamaan. Tämä siirtää liikennepainetta arvioitua enemmän pääväylille.

Liikennehaitan lisäksi sotaharjoitus aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueen läheisyydessä. Pääosa harjoituksesta tapahtuu Sipoossa Nikkilän, Östersundomin ja Boxin rajaamalla alueella, itäisellä Vantaalla Sotungissa sekä Helsingin itäosan Vuosaaressa. Helsinki 2000 -sotaharjoitukseen osallistuu noin 7 500 sotilasta, joiden käytössä on yhteensä 1 200 ajoneuvoa. Tämä on pääkaupunkiseudun suurin sotaharjoitus kuuteen vuoteen. Sotaharjoitukseen ja sen sotilaskotitoimintaan voi tutustua lauantaina Vuosaaressa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.