Ozzy kävi AA-kerhossa Tukholmassa: En ymmärtänyt sanaakaan

Hurjasta elämästään tunnettu Ozzy Osborne avautuu tuoreessa haastattelussa taistelustaan alkoholia ja päihteitä vastaan.

Black Sabbath -legenda Ozzy Osbourne on käynyt lähellä kuolemaa useasti. Rokkari on selvinnyt useista yliannostuksista ja muista onnettomuuksista. Vuonna 2003 Ozzy joutui vakavaan mönkijäonnettomuuteen, jonka seurauksena halvaantuminen kaulasta alaspäin oli todella lähellä.

Nyt 65-vuotiaana Osbourne on sitä mieltä, että kuolisi ennemmin kuin eläisi elämänsä loppuun halvaantuneena. Ozzyn testamentissa on kohta, joka valtuuttaa Sharon-vaimon päättämään tämän elämästä vakavan loukkaantumisen sattuessa.

– Jos en pääse ylös sängystä, pysty käymään itse vessassa, tai jos minulle joudutaan laittamaan hengitysputki, olen sanonut Sharonille, että sammuttaa koneet, Ozzy kertoo Mirrorin haastattelussa.

Mikäli pariskunta sairastuisi Alzheimerin tautiin, he ovat päättäneet lähteä Sveitsissä sijaitsevalle eutanasiapalveluita tarjoavalle Dignitas-klinikalle.

– Jos en pysty elämään elämääni kuten nyt, sitten menemme Sveitsiin. Jos saisin aivohalvauksen ja halvaantuisin, en haluaisi olla enää täällä. Olen testamentannut omaisuuteni Sharonille, ja lopulta omaisuutemme siirtyy lapsille.

AA-kerhossa Tukholmassa


Ozzy Osbourne ei ole koskenut alkoholiin tai muihin päihteisiin 480 päivään. Tätä nykyä hänet löytää ennemmin kuntosalilta kuin pillereitä popsimasta.

Huumehuuruiset vuodet ovat kuitenkin jättäneet jälkensä rokkariin.

– Tulin pisteeseen, jossa olin huolissani, että tukehtuisin omaan oksennukseeni, joten nukuin aina vatsallani. Se tapa on jäänyt näihin päiviin saakka.

Pariskunnan suhde joutui kriisiin viime vuonna, kun Ozzy taisteli jälleen päihderiippuvuutta vastaan. Tuolloin Sharon tulistui ja heitti kupillisen kuumaa kahvia miehensä kasvoille.

– Se sattui älyttömästi, ja naamani oli punainen useita päiviä! Kun Sharon erään toisen kerran sai minut kiinni pöllyissä, hän rikkoi kaikki platinalevyni viskoen niitä ympäriinsä.

Nykyisin Ozzy hoidattaa päihderiippuvuuttaan AA-kerhossa. Hän käy tapaamisissa säännöllisesti – myös kiertueella ollessaan.

– Kun esiinnyimme Tukholmassa, kävin siellä AA-kerhossa. En ymmärtänyt sanaakaan, mitä he sanoivat, mutta se auttoi silti, Ozzy avautuu.

– Ihmiset maksavat rahaa, jotta näkevät minun esiintyvän, joten ei ole oikein heitä kohtaan esiintyä humalaisena kaatuillen ympäriinsä kuin pelle. Aloin vihata itseäni aina juodessani alkoholia. Taistelen koko ajan, mutta tällä hetkellä en halua juoda.

Avoimessa haastattelussa Ozzy kertoo käyttävänsä tällä hetkellä masennuslääkettä, jotta pystyisi nukkumaan.

– Kaikki se amfetamiinin ja kokaiinin käyttö vaikeutti nukahtamistani, hän tuskailee. 

Lue myös:

    Uusimmat