Ovatko suomalaiset turhan ujoja meikkaamaan? Varo kuitenkin näitä virheitä!

Suomalaisnaiset arvostavat tunnetusti luonnollisuutta, kuulasta ihoa ja säihkyviä silmiä. Mutta eivätkö suomalaisnaiset sitten uskalla meikata rohkeammin?

Meikkaaja-maskeeraaja Heidi Kjellman arvostaa visuaalisuutta, meikkien leikittelevyyttä sekä viestejä, joita ehostus voi mukanaan tuoda. Hän kuvaileekin meikkaamista tavaksi ilmaista itseään.

– Meikki on kuin pieni taideteos: olet väkertänyt pienen taidenäytöksesi, jota muut ihmiset voivat ihailla, Kjellman hymyilee.

Kuitenkin Kjellmanin mukaan Suomen katukuvassa näkee yllättävän vähän meikkiä.

– Mielestäni suomalaisten meikkaaminen on turhan ujoa, Kjellman pohtii.

Meikkaaja-maskeeraaja ei kuitenkaan tyrmää suomalaisten mieltymystä luonnollisempaan lookiin.

– Luonnollinen look on mielestäni hyvä asia. Mutta itse tykkään hirmuisesti, kun jostain henkilöstä näkee heti mikä on hänen oma juttunsa; onko se esimerkiksi näyttävä silmärajaus tai kirkas huulipuna, Kjellman kuvailee.

Meikkaaja-maskeeraaja kuitenkin vinkkaa, ettei kannata ryhtyä soitellen sotaan tai pakottaa itseään piirtämään väkipakolla trendikkäät silmärajaukset: jos jonkin meikin laittaminen ei luonnistu tai onnistu, on parempi jättää se tekemättä.

– Meikillä voi todella helposti pilata ulkonäkönsä. Jos käyttää esimerkiksi täysin väärän väristä pohjameikkiä tai laittaa pikimustat kulmat, se näyttää vain hassulta.

Mutta onneksi harjoittelu tekee mestarin: Kjellman muistuttaa, että meikillä saa myös leikitellä ja kokeilla rohkeasti erilaisia ehostuksia vaikkapa kotosalla peilin edessä.Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja