Mainos

Outokumpu satsaa teräkseen Kiinassa

Teräksen kulutus on jatkanut kasvuaan Kiinassa, vaikka muualla maailmassa se on selvästi hiipunut.

Kiina tuotti viime vuonna maailman teräsyhdistyksen mukaan 47 prosenttia maailman kokonaistuotannosta. Myös ruostumattoman teräksen kulutus kasvoi viime vuonna lähes 20 prosenttia.

Muun muassa suomalainen Outokumpu on kasvusta mielissään: yhtiö on juuri rakentanut uuden tehtaan Kunshaniin, suurkaupunki Shanghain lähistölle. Virallisesti palvelukeskukseksi nimitetty 20 miljoonan euron satsaus on suurin, mitä Outokumpu on Kiinaan tehnyt.

Vaikka teräksen kulutuksen kasvu jatkuukin voimakkaana, niin alan kannattavuus on kovilla. Kiinalaiset terästehtaat ovat vanhanaikaisia ja tehottomia, minkä vuoksi vanhaa teräskapasiteettia aiotaankin sulkea tänä vuonna peräti 55 miljoonan tonnin edestä.

Outokumpu ei tästä ole kuitenkaan huolissaan, vaan luottaa erikoisosaamisen ja laajan palveluvalikoiman voimaan.

- Me haemme tällaisia loppukäyttäjiä, jotka pystyvät käyttämään meidän erikoistuotteitamme. Tyypillisesti ne ovat kemian yrityksiä, voimalaitoksia tai elintarviketeollisuutta - eri tyyppistä teollisuutta, joka tarvitsee valmistamiamme erikoistuotteita, Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen sanoo.

Palvelukeskuksen suunnittelu ja toteutus alkoi juuri ennen taantumaa. Investoinnin arvellaan maksavan itsensä takaisin kuitenkin 5-7 vuodessa.

Katso Petri Sarasteen raportti Kunshanista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.