Mainos

Outokummulle kansainvälistä tunnustusta

Outokummun liekkisulatusmenetelmä on saanut kansainvälisen ASM Historical Landmark -tunnustuksen. Se myönnetään kohteille ja tapahtumille, joilla on ollut erityinen merkitys metallien löytämiseksi ja jalostuksen kehittämiseksi sekä metallin käytön lisäämiseksi. Helsingin kansainvälisessä konferenssissa palkittu menetelmä on Outokummun merkittävin teknologinen saavutus.

Liekkisulatusmenetelmän avulla tuotetaan noin puolet maailman kuparimetallista ja kolmasosa nikkelistä. Outokumpu otti vuonna 1949 käyttöön Harjavallassa kehittämänsä kuparirikasteiden liekkisulatusmenetelmän, joka ei vaadi ulkoista energiaa. Prosessin periaate on pysynyt samana 53 vuotta.

Tunnustuksen perusteluissa kerrotaan, että liekkisulatusteknologia on historiallisesti merkittävä, koska se on lisännyt materiaalien taloudellisuutta ja sillä on positiivinen vaikutus maailman ympäristöoloihin.

-Innovaatio on ollut aina Outokummun käyttövoimana läpi yhtiön historian ja niin se tulee olemaan tulevaisuudessakin, sanoi Outokummun toimitusjohtaja Jyrki Juusela.

Outokumpu isännöi kymmenettä kansanvälistä liekkisulatuskonferenssia, joka on tuonut Helsinkiin maailman tärkeimmät kuparin ja nikkelin tuottajat sekä sulautusasiantuntijat 20 maasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.