Mainos

Outoja jäännöksiä esillä Tampereella

Taiteilija Barton Benes on koonnut arkisia, outoja ja joidenkin mielestä etoviakin jäännöksiä kuuluisuuksien jäljiltä. Originelli näyttely on esillä Tampereen Vapriikissa.

Taiteilijan ensimmäinen pyhäinjäännös oli Rooman katakombeista anastettu luu. Sittemmin etuliite pyhä on pudonnut pois, mutta jäännökset sen kuin lisääntyvät. Brad Pittin tupakantumppi, Hillary Clintonin syntymäpäiväkeksi, pala Dustin Hoffmanin sadetakkia, Vaclav Havelin hiuskiehkura - taiteilija Benesille kelpaa kaikki. Benes myös vakuuttaa, että esineet ovat aitoja.
-Mikään ei ole todella tärkeä, mutta minulla on kyllä suosikkeja, Benes paljastaa.
-Pidän Frank Sinatran kynnestä, siinä on jotain hassua. Sain sen iäkkäältä leidiltä, joka hoitaa kynsiä Hollywoodissa.

Ihailun lisäksi kannattaa tosin varautua muillakin verbeillä. Kokoelman ällöttävimmästä esineestä taiteilija vastaa seuraavaa:
-Ei minun, mutta muiden mielestä se on Roy Rogersin räkä. Ja kyllä Sylvester Stallonen virtsa on aika inhottavaa, Benes kertoo.

Muuan ruotsitar lähetti Benesille palan rasvaimujätettä, mutta se ei ehtinyt Tampereelle. Niinpä ihastelemme vain Pearl Harborin vettä, Andy Warholin hautajaiskutsua, valkoisen talon piparkakkumuruja ja Monika Lewinskyn huulten kosketusta valkealla nenäliinalla.

Näyttely on auki Tampereen Museokeskus Vapriikissa vuoden loppuun asti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.