Mainos

Oulun yliopiston virkamiehiä epäillään virkarikoksista

KRP epäilee muutaman yliopiston virkamiehen syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttööm. Tapaukseen liittyy Pohjois-Suomen kaikkien aikojen suurin talousrikosjupakka.

Oulun yliopiston eräitä virkamiehiä epäillään virkarikoksista. Keskusrikospoliisi epäilee, että muutama yliopiston virkamies on syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttöön tai törkeään virka-aseman väärinkäyttöön.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Seppo Rautava KRP:n Oulun yksiköstä kertoo, että epäillyt virkamiehet ovat osallistuneet oululaisen Riihi-säätiön kiinteistöjen suunnitteluun. He ovat suunnitelleet muun muassa tiettyjen puukohteiden arkkitehtuuria.

- Me tutkimme nyt sitä, onko yliopiston työntekijöillä teetetty työtehtäviä, joista yliopisto ei ole saanut korvausta, vaan korvaus on ohjautunut muulla tavalla ylipiston ulkopuolelle, esimerkiksi tiettyjen henkilöiden yksityisille pankkitileille, Rautava kuvaa.

- Jos yliopisto ei ole saanut korvausta siitä työstä, mitä sen henkilökunta on ulkopuoliselle taholle tehnyt, niin se ei liene yliopiston ohjeitten mukaista, hän jatkaa.

KRP on kuulustellut asian johdosta epäiltyjä sekä muutamaa muuta yliopiston henkilökuntaan kuuluvaa. Se odottaa vielä yliopistolta tiettyjä asiakirjoja ja selvityksiä, minkä jälkeen tapaus etenee syyttäjälle viimeistään elokuun aikana.

Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen kertoo, että asianosaiset henkilöt ovat olleet häneen yhteydessä ja raportoineet tapauksesta oma-aloitteisesti. Lajunen sanoo olevansa harmissaan asiasta, mutta korostaa, että sen tutkinta on vielä kesken, eikä ketään ole osoitettu syyllisiksi.

Virkarikosepäilyn tutkinta aloitettiin viime kuussa. Tapaus paljastui, kun KRP tutki Riihi-säätiöön liittyviä muita talousrikosepäilyjä. Riihi-säätiöön liittyvä hyvin monimutkaiseksi paisunut talousrikosjupakka on kokonaisuutena poikkeuksellisen laaja, Seppo Rautavan muistin mukaan Pohjois-Suomen talousrikoshistorian suurin.

Rautava kertoo, että talousrikosjupakka pitää sisällään yhdeksän erilaista juttukokonaisuutta. Siinä epäillään Riihi-säätiön toimintaan liittyviä henkilöitä muun muassa luottamusaseman väärinkäytöstä, törkeästä veropetoksesta, törkeästä avustuspetoksesta, pakottamisesta ja törkeästä kavalluksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.