Mainos

Oulun lentokentän lento-onnettomuusvaara ohi

Oulun lentokentällä Oulunsalossa varauduttiin lento-onnettomuuteen illalla, kun Rovaniemeltä Pariisiin matkalla olleessa Finnairin Airbus-matkustajakoneessa havaittiin tekninen ongelma pian lähdön jälkeen. Koneen kapteeni päätti keskeyttää lennon Oulunsaloon, jonne kone laskeutui turvallisesti noin kello 19:n aikaan.

- Ohjaamon järjestelmiä jäähdyttävässä laitteessa havaittiin vajaatoiminta. Laite ei välittömästi vaikuta lentoon, mutta koska kyse oli jäähdyttäjästä, koneella ei voinut jatkaa matkaa, Finnairin tiedottaja Taneli Hassinen kertoo.

Hänen mukaansa noin 150-paikkaisessa Airbus 320 -koneessa oli miehistön lisäksi 135 matkustajaa. Suurin osa matkustajista oli ranskalaisia, jotka olivat olleet lomailemassa Lapissa.

Vikaa yritetään saada kuntoon vielä tämän illan aikana. Hassinen ei osannut vielä kello 20:n aikoihin sanoa, miten matkustajat kuljetetaan määränpäähänsä.

-Yksi mahdollisuus on ottaa Kittilästä Helsinkiin suunniteltu kone Pariisin-reitille ja kuljettaa pohjoisesta tulevat matkustajat Oulusta Helsinkiin muulla kalustolla.

Hälytys onnettomuusvaarasta tuli noin kello 18.40. Vaaratilanne oli ohi noin 20 minuutissa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja