Ott Tänak saavutti helpottavan voiton – ytimekäs kommentti Kalle Rovanperän ylivoimasta

Ott Tänak nappasi Hyundaille ensimmäisen voiton rallin MM-sarjan hybridiaikakaudella. Ennen Hyundaita ykkössijaan olivat jo yltäneet niin Toyota kuin M-Sport.

Rovaniemi 28.2.2021.

Alghero, Sardinia 5.6.2022.

Tänakin kahden viimeisimmän MM-rallivoiton väliin mahtui 462 päivää ja kaikkiaan 13 MM-sarjan osakilpailua. Kuiva kausi oli virolaisen pisin sen jälkeen, kun hän otti ensimmäisen ykkössijansa kaudella 2017 niin ikään Sardiniassa.

Voitto on toki ollut monta kertaa lähellä, mutta ykkössija karkasi kerta toisensa jälkeen joko henkilökohtaiseen virheeseen tai tekniseen vikaan.

– Äärimmäisen positiiviset fiilikset, varsinkin tehtaalla olevien työntekijöiden ja täällä olevien mekaanikoiden puolesta. He tekevät pitkiä päiviä, Tänak kertasi MTV Urheilulle taiston tauottua.

– Saimme auton kulkemaan aika myöhään, mutta vihdoin saatoimme maksaa heille takaisin.

Tänakin meno Sardiniassa muistutti parhaimmillaan siitä, miten virolainen dominoi MM-sarjaa vuosina 2018–2019 Toyotalla. Tänak teki 18:lla normaalisti läpi ajetulla erikoiskokeella yhdeksän pohja-aikaa.

– Meillä on ehdottomasti vielä paljon töitä. Sardinia on aina hyvin erityislaatuinen kilpailu. Tämä on ollut vaikea viikonloppu kaikille. Onnistuimme pääsemään rallin läpi ilman isompia ongelmia. Se oli avain menestykseen.

Tänak nousi kuljettajien MM-pisteissä kolmanneksi, ja Hyundai kavensi siinä sivussa tuntuvasti eroaan Toyotaan. Tänakin ero Kalle Rovanperään on 58 pistettä, ja siksi hän ei vielä innostu liikaa.

Tänakin kommentit Rovanperän ylivoimaiseen MM-johtoon voit katsoa jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat