Kalle Rovanperän taktinen kypsyys palkittiin – ajatusmaailma muuttui lauantaiaamuna: "Sen jälkeen piti ajatella, ettei itse ainakaan hölmöile"

Kalle Rovanperä yllätti itsensäkin ajamalla kaksi viikkoa sitten Portugalissa voittoon huonoimmalta mahdolliselta lähtöpaikalta. Sama rooli oli tarjolla myös Sardiniassa, mutta jo ennakkoon oli tiedossa, että sen hoitaminen olisi paljon vaikeampaa kuin edellisellä kerralla.

Rovanperä teki alusta asti selväksi, ettei yrittäisi Sardiniassa mitään ihmeellistä vaan ajaisi vain pätkät varmasti läpi ja odottaisi muiden virheitä. Ensimmäisen täyden ajopäivän päätteeksi Rovanperä löysi itsensä sijalta kahdeksan, minuutin ja 13 sekunnin päästä kärjestä.

Suoritusta saattoi pitää sikäli onnistuneena, että lähin uhkaaja MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville oli autonsa voimansiirtoon iskeneen vian seurauksena yhden pykälän alempana.

Lauantaiaamun kahdella ensimmäisellä ek:lla Rovanperä nousi kaksi sijaa ylöspäin, mutta samaan aikaan Neuville onnistui puolittamaan eronsa suomalaiseen.

Yliyrittäminen johti kuitenkin belgialaisen ulosajoon ja keskeytykseen. Tämä muutti Rovanperän ajatusmaailman.

– Sen jälkeen piti ajatella, ettei itse ainakaan hölmöile mitään, Rovanperä kertasi MTV Urheilulle rallin päätteeksi.

Eikä Rovanperä hölmöillyt.

Kun Adrien Fourmaux ajoi lauantai-iltana ulos, Rovanperä nousi viidenneksi. Rallin päättäneeltä Power Stagelta tarttui vielä mukaan neljä MM-pistettä, ja näin Rovanperä kasvatti taktisella kypsyydellään MM-johtonsa 46 pisteestä 55 pisteeseen.

Rovanperän mietteet rallin päätteeksi voit katsoa ja kunnella kokonaisuudessaan jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat