Hyundai onnistui huimassa tempussa Kreikan MM-rallissa – "Jahdattu vuosien ajan"

1:37
Ott Tänak oli happamana tiimikäskystä maaliintulon jälkeen.

Thierry Neuville riemuitsi kauden ensimmäisestä voitostaan.

Vaikka Ott Tänak on ollut Hyundain tiimin kirkkain tähti kolmella voitollaan, saattavat asetelmat joskus kääntyä päälaelleen. Näin kävi Kreikassa, missä Neuville pystyi puristamaan kisan kärkipaikalle lauantain aikana, kun Tänak kärsi ongelmista auton hybridiyksikössä.

Neuville pystyi viimeksi voittamaan MM-rallin viime vuoden lokakuussa, joten syystäkin belgialainen oli otettu ykköstilastaan.

– Onhan tämä ollut pitkä aika ilman voittoa viime vuoden Katalonian rallin jälkeen. Palkintokorokesijoituksia ei ole myöskään isommin tullut, joten kyllähän tämä hyvältä tuntuu. Tämä on 16. voittoni MM-sarjassa. En sano, että totun voittamiseen, mutta tiedän, miltä se tuntuu, vakuutteli Neuville rallin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Historiallista tiimin saavutuksessa on myös se, että kyse oli ensimmäisestä Hyundain kolmoisvoitosta. Merkki palasi MM-sarjaan kauden 2014 alusta, ja pystyi heti avauskaudellaan kaksoisvoittoon Saksan osakilpailussa, mutta yhtäkään kolmoisvoittoa ei vielä tätä ennen ole kirjattu tiimille.

– Viikonloppuun liittyy erityisiä tuntemuksia, sillä tämä on tiimin ensimmäinen kolmoisvoitto. Sitä on jahdattu vuosien ajan ja menty läpi hyvien ja heikkojen ajanjaksojen. Sen saavuttaminen tänä viikonloppuna maistuu erityisen makealta. Jokainen tiimiläinen, erityisesti ne, jotka ovat olleet kanssani alusta asti, ovat varmasti ylpeitä saavutuksesta.

Viimeisimmät kolme rallia ovat menneet Hyundai-kuljettajien nimiin, joten Saksassa päämajaansa pitävä Hyundai Motorsport on pystynyt kääntämään alkukauden mollivoittoisen tahtinsa varsin toisenlaiseksi.

MM-rallikaudesta on ajamatta vielä kolme osakilpailua. Merkkimestaruustaistelussa Hyundai on 63 pistettä Toyotaa perässä. Kolmantena sarjataulukossa oleva Neuville on kuljettajien pistetaulukossa 76 pistettä Kalle Rovanperää jäljessä.

– Ott kykeni voittamaan Toyotat heidän kotikisassaan, me molemmat johdimme vuorollamme Ypres-rallia ja täällä olimme jälleen vahvimpia. Se osoittaa, että meillä on hyvä "momentum" meneillään ja olemme hyvillä mielin. Se on myös vaarallista, sillä kaikki tiedämme, että meillä on vielä asioita parannettavana, ja meidän täytyy yhä puristaa kovaa, Neuville huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja