Mainos

Osuuspankkiryhmän tulos parani ensimmäisellä neljänneksellä

Osuuspankkiryhmän tulos parani ensimmäisellä neljänneksellä. Osuuspankkien yhteenlaskettu voitto nousi tänään julkistetun op-ryhmän osavuosikatsauksen mukaan tammi-maaliskuussa 668 miljoonaan markkaa, kun voittoa vuotta aiemmin kertyi 436 miljoonaa markkaa.

OP-ryhmän liikevoitto nousi 607 miljoonasta markasta 796 miljoonaan markkaan. Ensimmäisellä neljänneksellä op-ryhmän 246 jäsenosuuspankista 243 teki voitollisen tuloksen. Kolmen tappiollisen tuloksen tehneen osuuspankin yhteenlaskettu liiketappio oli katsauksen mukaan alle miljoona markkaa.
Pankkien kilpailu luottomarkkinoista kiristyi alkuvuonna ja luotonannon marginaalit ja palkkiot alenivat. Pankkien toimintaedellytykset ovat osavuosikatsauksen mukaan kuitenkin säilyneet hyvinä ja osuuspankkien kannattavuus pysyy tänä vuonna hyvällä tasolla.

Koko vuonna osuuspankkiryhmä arvioi tuloksensa säilyvän viime vuoden tasolla, jolloin se oli ryhmän tähän mennessä paras. Op-ryhmän liikevoitossa ei ole odotettavissa merkittäviä muutoksia vuoteen 1998 verrattuna, todetaan katsauksessa. Alkuvuonna op-ryhmän tuotto-kulusuhde oli 1,92 kun se vuotta aiemmin oli 1,85. Viime vuonna osuuspankkien liikevoitto oli 2346 miljoonaa markkaa ja voitto 2270 miljoonaa markkaa. Pankin tuottojen ja kulujen suhde koko viime vuonna oli 1,77.

Osuuspankkien luotonannon kasvu nopeutui ensimmäisellä neljänneksellä. Erityisen nopeasti kasvoivat asuntoluotot. Osuuspankkien saamiset asiakkailta nousivat maaliskuun lopussa 98,4 miljardiin markkaan. Joulukuun lopussa saamiset olivat 96,3 miljardia markkaa ja vuosi sitten 89,3 miljardia markkaa. Hoitamattomien lainojen supistuminen jatkui alkuvuonna. Op-ryhmän järjestämättömät saamiset laskivat 1,5 miljardiin markkaan ja nollakorkoiset saamiset 0,3 miljardiin markkaan. Luottotappiot olivat 72 miljoonaa markkaa, kun niitä vuotta aiemmin kirjattiin 176 miljoonaa markkaa.

Osuuspankkien talletukset olivat maaliskuun lopussa 93,2 miljardia markkaa eli samalla tasolla kuin vuodenvaihteessa. Talletukset pysyivät ennallaan myös viime vuoden maaliskuun loppuun verrattuna. Osuuspankkiryhmän tase oli maaliskuun lopussa 140,7 miljardia markkaa. Tase kasvoi 2,0 miljardia joulukuun lopusta. Osuuspankkiryhmän vakavaraisuussuhde oli 12,1. Se pysyi samana kuin viime vuoden lopussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.