Mainos

Osuuspankkiryhmällä lähes miljarditulos

Osuuspankkiryhmä saavutti tammi-syyskuussa ennätyksellisen 980 miljoonan markan liikevoiton. Liikevoitto luottotappioiden jälkeen oli 70 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten, jolloin se oli 577 miljoonaa markkaa.

Myönteinen tuloskehitys perustui OKOn tiedotteen mukaan luottotappioiden vähenemiseen ja kulujen supistumiseen. Pääjohtaja Antti Tanskasen mukaan pankkiryhmän tulos kuvastaa peruspankkitoiminnan kannattavuutta.

Pankkiryhmän luotto- ja takaustappiot vähenivät tiedotteen mukaan edelleen merkittävästi. Tappioiden määrä oli tammi-syyskuussa 981 miljoonaa markkaa eli 386 miljoonaa pienempi kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Järjestämättömiä saamisia Op-ryhmällä oli syyskuun lopussa 3,2 miljardia markkaa.

Pankkiryhmän vakavaraisuussuhde oli syyskuun lopussa 12,2 prosenttia eli noin 1 prosenttiyksikön suurempi kuin kuluvan vuoden alussa.

Osuuspankkiryhmä kiirehtii maksuja valtiolle

Osuuspankkiryhmä aikoo nopeuttaa valtion pääomasijoitusten takaisinmaksua. Osan 1,5 miljardin summasta Op-ryhmä aikoo maksaa jo tänä vuonna ja loput ensi vuonna.

Pankkiryhmässä ei haluttu tänään kertoa, kuinka suuri osuus valtion tuesta tulee maksuun tämän vuoden aikana. Alun perin osuuspankkien oli tarkoitus maksaa valtion pääomasijoitukset takaisin seuraavien kolmen vuoden aikana.

Pääjohtaja Antti Tanskanen on kuitenkin julkisuudessa korostanut, että valtion tuista on muodostunut pankeille mielikuvaongelma, josta pitää hankkiutua eroon mahdollisimman pian.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.