Mainos

Osuuspankkiryhmällä hyvä alkuvuosi

Osuuspankkiryhmän liikevoitto tammi-maaliskuulta oli 152 miljoonaa euroa, yli 900 miljoonaa markkaa. Liikevoitto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta 18 miljoonaa euroa, mutta vertailukelpoinen kasvu ilman viime vuoden poikkeuksellisia eriä oli 36 prosenttia.

OP-logo

Tulosta paisuttivat pankin mukaan rahoituskatteen ja palkkiotuottojen kasvu sekä luottotappioiden vähentyminen. Rahoituskate koheni kaudella lähes 8 prosenttia 182 miljoonaan euroon luottokannan kasvun ja korkojen nousun ansiosta. Osuuspankkiryhmän saamat palkkiotuotot suurenivat liki 30 prosenttia 75 miljoonaan euroon. Luotto- ja takaustappiot jäivät poikkeuksellisen pieniksi, alle miljoonaan euroon, samalla kun pankkiryhmän luottokanta kasvoi vuodessa 14 prosenttia.

Pörssinoteeratun keskuspankki OKO:n liikevoitto pieneni viime vuodesta, jolloin tuloksessa oli mukana kertaluonteinen luovutusvoitto. Vertailukelpoinen liikevoitto suureni runsaat 10 miljoonaa euroa 37 miljoonaan euroon, 220 miljoonaan markkaan. Osakekohtainen tulos oli nyt 0,56 euroa.

Osuuspankkiryhmän, samoin kuin OKOnkin alkuvuoden tulos ylitti tavoitteet, ja toisella vuosineljännekselläkin tulos paranee Pohjolan osakkeiden tuottojen ansiosta. Vaikka luottotappiot kasvanevatkin loppuvuonna, pankkiryhmällä on omasta mielestään hyvät mahdollisuuden ylittää viime vuoden liikevoitto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.