Mainos

Ostoyritys Internetissä epäonnistuu usein

Maailman verkkokauppiailta jää vuosittain saamatta noin 40 miljardin markan myynnit ostoyritysten epäonnistumisten takia. Neljä viidestä ostajasta luopuu ostoyrityksestään. Syynä ostoyrityksen epäonnistumiseen on usein tekninen vika tai se, ettei asiakas löydä helposti haluamaansa tuotetta.

Kansainvälinen liikkeenjohdon konsulttitoimisto A.T. Kearney teetti selvityksen Internetissä säännöllisesti ostoksia tekevistä. Tutkimuksessa oli mukana yli 1200 kuluttajaa kuudesta maasta: USA:sta, Britanniasta, Japanista, Ruotsista, Ranskasta ja Saksasta. Tutkimuksen tuloksista kertoo Markkinointi/myyntimiehet-lehti.

Kuluttaja luopuu ostoyrityksestään usein siksi, että ostokset on monesti varmistettava puhelimitse. Kolmasosa Internet-ostoksista vaatii puhelinvarmistuksen ja kolme viidestä ostajasta inhoaa puhelinvarmistusta. Monesti kuluttajan luovuttamisen taustalla on tekninen vika. Suomen A.T. Kearneyn toimitusjohtajan Bo-Erik Ekströmin mukaan kauppiaat eivät investoi riittävästi sähköisen kauppapaikkansa toimivuuteen. Kuluttajat haluavat tehdä tietokoneen lisäksi ostoksia tv:n, matkapuhelimen tai matkapäätteen kautta. -Jos kuluttajalla olisi mahdollisuus valita mieleisensä väline, he lisäisivät hankintojaan keskimäärin 21 prosenttia vuodessa, Ekström toteaa lehdessä.

Tietojen syöttäminen vaivalloista

Tutkimuksen mukaan Internet-kuluttajat ovat mukavuudenhaluisia ja tavaramerkkiuskollisia. He tyytyvät muutaman tutun sähköisen kauppapaikan käyttämiseen vaihtoehtojen hakemisen sijasta. Lähes 70 prosenttia on haluton vaihtamaan ostopaikkaa henkilökohtaisten tietojen syöttämisen takia. Se koetaan vaivalloisena. -Online-asiakkaat ovat huomattavasti uskollisempia kuin tavallisten kauppojen asiakkaat, Ekström sanoo. Amerikkalaiset ja ruotsalaiset ovat Internet-kaupan aikaisia omaksujia. Heistä yli 40 prosenttia on tehnyt ensimmäisen Internet-kauppansa yli kaksi vuotta sitten. Amerikkalaiset ostavat eniten, yli tuhannella dollarilla vuodessa. Ranskalaiset käyttävät Internet-kaupoissaan vähiten rahaa, 491 dollaria vuodessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.