Ostoskeskuksen joulupukki sai potkut "sopimattomien" kuvien takia: "En minä oikeasti koskenut häneen"

Ostoskeskuksen johtajat pitivät miehen somessa julkaisemia joulupukkikuvia sopimattomina. Aiheesta uutisoi muun muassa Fox News -sivusto.

Kanadalainen ostoskeskus antoi potkut joulupukkina työskennelleelle 69-vuotiaalle Gary Hauptille, joka oli julkaissut sosiaalisessa mediassa ”sopimattomia” kuvia itsestään joulupukkina.

Kanadan Pentictonissa asuva Gary oli työskennellyt pukkina paikallisessa ostoskeskuksessa myös viime vuonna. Nyt ostokeskuksen johto oli kutsunut hänet puhutteluun huumorimielellä otettujen joulupukkikuvien takia ja erottanut hänet.

Gary ei omien sanojensa mukaan ole ihan varma siitä, mitä oli tapahtunut. Ehkä joku oli tehnyt valituksen tai johtajat olivat nähneet kuvat netissä. Hän tietää vain sen, että kuvia pidettiin sopimattomina, ja että hän sai niiden takia potkut.

Halusi hieman hullutella

Gary oli ottanut kuvat joitain päiviä sitten, kun hänen ystävänsä oli tullut kylään. He oli päätyneet hulluttelemaan joulupukkiasulla. Eräässä kuvassa joulupukiksi pukeutunut Gary näyttäisi tarttuneen naispuolista ystäväänsä rinnasta.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

– He sanoivat kuvia törkeiksi tai sopimattomiksi, Gary kertoi CTV News -kanavalle.

– Ne eivät ole kumpaakaan. Minun on vaikea hyväksyä noita kommentteja.

– Meillä oli todella hauskaa, hän kertoi Fox News -sivustolle.

– En minä oikeasti koskenut häneen, siitä ei ole ollut kysymys.

Ottanut ennenkin huumorikuvia

Gary kertoo myös, että joulupukkina työskennellessään hän on ottanut monenlaisia kuvia huumorimielessä. Ihmiset ovat esimerkiksi esittäneet huvittavia toivomuksia. Eräässä tällaisessa kuvassa joulupukki Gary joi taskumatista.

– Minulla ja kuvaajallani on tietynlainen maine. Otin homman vastaan ollakseni paras mahdollinen joulupukki, jonka ihmiset täällä ovat nähneet.

Jatkaa joulupukkina muissa tapahtumissa

Vaikka ostoskeskuksessa Garya ei joulupukkina enää nähdäkään, hän ei silti aio lopettaa näitä töitä. Hän on tehnyt töitä pukkina jo yli 12 vuotta.

Gary kertoo saaneensa hurjasti tukea ihmisiltä. Hän on päässyt esiintymään joulupukkina moniin muihin tilaisuuksiin.

Gary ei myöskään toivo kenenkään boikotoivan kyseistä ostoskeskusta.

– Se olisi vain rumaa käytöstä.

Hän toivoo kuitenkin, että tilanne olisi käsitelty eri tavalla.

– Ymmärrän, jos joku on tehnyt valituksen. Kenenkään valitusta ei pitäisi koskaan mitätöidä. Minua haittaa tapa, jolla ostoskeskuksen johto käsitteli asian.

Lue myös:

    Uusimmat