Mainos

Osalle Elannon entistä johtoa syyte

Elannon pääjohtaja ja kaksi entistä johtohenkilöä saa syytteen säästökassarikoksista. Erityisesti syytteessä katsotaan, että säästökassan vakuuksista annettiin tahallisesti harhaanjohtavaa tietoa.

Elannon pääjohtaja Tauno Palmroos ja yhtiön entinen hallintojohtaja sekä rahoituspäällikkö saavat syytteen säästökassarikoksista. Heistä pääjohtaja Palmroos ei ole haastetta vielä saanut, mutta tuntee sen sisällön.

Tällä hetkellä yrityssaneerauksessa oleva Elanto ajautui kriisiin Ekan vanavedessä runsaat kaksi vuotta sitten, kun sen rahoitusongelmat tulivat julkisuuteen. Säästökassatallettajien ryntäys nostamaan joukolla talletuksiaan johti kassan tyhjenemiseen. Säästökassan vakuudet todettiin riittämättömiksi ja kassa joutui valtion haltuun. Veronmaksajille kassan talletusten turvaaminen maksaa runsaat 150-miljoonaa markkaa.

Edellisen pääjohtajan Jorma Seppäsen kohdalta mahdollisuus syytteen nostamiseen ehti vanhentua. Myös Elannon kahden tilintarkastajan osalta syytteistä on luovuttu.

Syytteet valtiovarainministeriön kahden valvovan virkamiehen osalta valmistuvat ensi viikolla. Heidän kohdallaan vanhenemisaika on pitempi eikä se ole vielä likimainkaan ummessa. Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 20. maaliskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.