Osaatko toimia liikenteessä, kun näet saattoajon? Muista tärkeä ohjeistus

Älä tee näin, jos kohtaat ruumisauton liikenteessä 0:53
KATSO MYÖS: Vinkit ruumisauton sujuvaan ja turvalliseen kohtaamiseen liikenteessä.

Jos näet hautajaissaaton liikenteessä, muista, että sitä ei tulisi ohittaa.

Saattoajossa vainaja haetaan sairaalalta arkulla ja viedään kappeliin odottamaan hautajaisia. Liikenteessä hautausauton perässä ajavat omaiset.

– Jos ajamme maantiellä, hyvien tapojen mukaan meitä ei saisi ohittaa, vaikka ajamme vähän hiljempaa, hautauspalvelu Callan Joel Kuosa muistuttaa.

Liikenteessä kanssakuskit jakautuvat suunnilleen kahtia.

– Jotkut kunnioittavat, jotkut eivät joko huomaa tai ajattelemattomuuttaan eivät tajua tilannetta ja ohittavat. Toisaalta kaupungissa jotkut antavat tietä, jos näkevät meidän tulevan risteykseen. Kyllä ihmiset ihan hyvin käyttäytyvät, itselläni ei koskaan ole ollut ongelmia.

"Moni haluaa, että viimeinen muisto läheisestä on se, jonka koki kuoleman hetkellä"

Saattoajon yhteydessä vainaja voidaan näyttää omaisille esimerkiksi sairaalan kappelissa. Toisinaan vain arkun koskettaminen riittää.

– Moni haluaa, että viimeinen muisto läheisestä on se, jonka koki kuoleman hetkellä tai kun läheinen oli vielä elossa. Moni haluaa myös nähdä vielä. Voisi sanoa, että puolet ja puolet, Kuosa kuvaa.

Katso myös: Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen: "Arvokas asia"

Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen:"Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta" 6:35
Entä, jos antaisit ruumiisi tieteelle kuolemasi jälkeen?

Lue myös:

    Uusimmat