Mainos

Osa suomalaisyrittäjistä pelkää patsaskiistan talousvaikutuksia

Lähes joka neljäs MTV:n uutisten kyselyyn vastanneesta Virossa toimivista suomalaisyrittäjästä oli sitä mieltä, että patsaskiistan takia liiketoiminta on vaikeutunut Virossa joko paljon tai jonkin verran.

Viron ja Venäjän välinen patsaskiista on jo ehtinyt aiheuttaa talousongelmia maiden välisiin suhteisiin. Venäjä on muun muassa leikannut öljytoimituksia ja virolaistuotteita on boikotoitu Venäjällä.

MTV:n uutisten kyselyn mukaan vajaa neljäosa Virossa toimivista pienistä ja keskisuurista suomalaisyrittäjistä pelkää patsaskiistan vaikuttavan myös suomalaisyrittäjien toimintaan.

"Suomalaisten yrittäjien klubi Eestissä"-järjestön (SEKE) jäsenille lähetetyssä kyselyssä 23 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että patsaskiistan takia liiketoiminta on vaikeutunut Virossa joko paljon tai jonkin verran. Toisaalta valtaosa ei näe ongelmia, sillä vastanneista 74 prosenttia oli sitä mieltä, että patsaskiistalla ei ollut vaikutusta liiketoimintaan.

Suomalaisyrittäjät ovat kuitenkin varsin luottavaisia tulevaisuuteen. Vain joka kuudes vastanneista on sitä mieltä, että patsakiistalla olisi jotain vaikutuksia liiketoimintaan parin vuoden sisällä. 69 prosenttia on sitä mieltä, että sillä ei ole mitään vaikutusta parin vuoden aikana.

Virolaisten ja venäläisten suhteet huonot

Virossa elävät suomalaisyrittäjät näkevät patsaskiistan vaikuttaneen ennenkaikkea maan kahden väestöryhmän väleihin. Kaksi kolmasosaa katsoo, että virolaisten ja venäläisten suhteet ovat kiristyneet patsaskiistan takia. Toisaalta kolmasosan mielestä patsakiistalla ei ole ollut vaikutusta suhteisiin.

Kysely tehtiin patsaskiistan jo laannuttua toukokuun 10. ja 22. päivän välillä. Kysely lähetettin 153: lle SEKE:n jäsenelle ja siihen vastasi 56 jäsentä eli vastausprosentti oli 37.

Vastanneista 87 prosenttia oli yrityksessään johtavassa asemassa. Hieman yli puolet johti yrityksiä, joissa on enintään kymmenen työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.