Mainos

Osa postimaksuista nousee vuoden vaihteessa

Postimaksujen korotuksia perustellaan muiden muassa työvoimakustannusten poikkeuksellisen suurella nousulla. Peruspostin hinta pysyy ennallaan.

Postimaksuihin tulee korotuksia tammikuun 2008 alusta. Hintatarkistukset johtuvat työvoima- ja kuljetuskustannusten poikkeuksellisen suuresta noususta. Kuluttajien yleisimmin käyttämän ensimmäisen luokan postimerkin hinta pysyy ennallaan, mutta usean muun palvelun maksu nousee. Myös yritysten käyttämien palveluiden hintoihin tulee korotuksia.

Hinnankorotusten tasoon vaikuttaa eniten syksyllä solmittu työehtosopimus, joka nostaa posti- ja logistiikka-alan palkkoja. Toinen hintoihin merkittävästi vaikuttava tekijä on polttonesteiden korkea hintataso.

Normaalin postin hinta pysyy ennallaan

Tavallisten, enintään 50 grammaa painavien, postimerkillisten kotimaan 1. ja 2. luokan kirjeiden hinnat pysyvät ennallaan. Muihin painoluokkiin on tulossa hinnantarkistuksia.

Kuluttajille tarjottavien, kotimaan ja kansainvälisten pakettipalvelujen hinnat nousevat keskimäärin 7 prosenttia. Esimerkiksi Kotipaketin hinta nousee 90 senttiä. Hinta on vuoden vaihteen jälkeen 13,90 euroa.

Osoitteenmuutos- ja edelleenlähettämispalveluihin tulee keskimäärin 5 prosentin korotus. Puhelimella tehtyjen osoitteenmuutosten hinta nousee samalle tasolle kuin lomakkeella tehtyjen. Verkossa muutosten teko on edullisempaa kuin paperilla tai puhelimen välityksellä.

Uudet hinnastot jaetaan kotitalouksiin lähiviikkoina. Hinnasto löytyy myös Postin internet-sivuilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.