Mainos

Ortodoksikirkkoherran potkut syyteharkintaan

Helsingin ortodoksisen seurakunnan entisen kirkkoherran Veikko Purmosen työsuhteen päättämiseen johtaneet tapahtumat saattavat johtaa käräjille. Helsingin rikospoliisi on jättänyt Purmosen potkuihin liittyvän esitutkinnan syyteharkintaan, kertoo tänään ilmestyvä Kotimaa-lehti.

Tapausta tutkineen rikoskomisario Katja Öörnin mukaan tutkinnassa on kuultu 12 henkilöä rikoksesta epäiltynä ja useita muita todistajina.

Yksi rikoksesta epäillyistä on Helsingin metropoliitta Ambrosius. Ambrosiuksen mukaan häntä epäillään samoista rikoksista kuin eräitä luottamushenkilöitä. Hän ei ota kantaa oikeusprosessin juridiseen puoleen.

Tapaus liittyy pitkiin kiistoihin Purmosen toiminnasta seurakuntansa johdossa. Lopulta vuonna 2008 Purmonen allekirjoitti sopimuksen vapaaehtoisesta eläkkeelle jäämisestä. Hän teki kuitenkin työsuojelupiiriin selvityspyynnön. Purmonen väitti mm., että hän joutui tekemään sopimuksen painostuksen alaisena. Työsuojelupiirin tarkastuskertomuksessa Purmonen kertoo, että häntä on syytetty virkarikoksesta, uhkailtu, kiristetty ja nimitelty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.