Mainos

Orjia pitäneen brittiperheen tapaus järkyttää – uhri työskenteli 26 vuotta, pakotettiin kaivamaan oma hautansa

Oikeus on antanut tuomiot tapauksessa, jossa brittiläinen karavaaniperhe piti vuosien ajan orjia.

Orjuuttajarinki oli laaja, sillä 11 ihmistä sai tapauksesta tuomion. Perheenjäsenille langetettiin yhteensä 79 vuotta vankeutta.

Perhe etsi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, jotka se pakotti työskentelemään omistamassaan yrityksessä. Uhreja etsittiin muun muassa kaduilta, hostelleista ja yömajoista.

Perhe houkutteli uhreja alkoholilla ja huumeilla ja käytti väkivaltaa pitääkseen heidät töissä. Useat uhrit kärsivät esimerkiksi oppimisvaikeuksista, mielenterveysongelmista tai vakavasta alkoholi- ja huumeongelmasta.

Heitä pidettiin surkeissa oloissa asuntovaunuissa, varastorakennuksissa ja kenneleissä, joissa ei ollut lämmintä vettä tai vessaa. Orjat tekivät pitkiä päiviä perheen omistamassa, tien päällystämiseen erikoistuneessa yrityksessä ja heidän pankkitilejään kontrolloitiin täysin.

Oikeus kuvailee Rooneyn perheen toimintaa kylmänviileäksi ja armottomaksi, eikä uhreilla ollut mitään mahdollisuutta jättää työtään. Orjia hakattiin ja heiltä kiellettiin kaikki terveydenhuolto.

Samaan aikaan, kun uhrit raatoivat töissä, nautti perhe luksuselämästä. Perheenjäsenet asuivat hulppeissa taloissa, ostelivat kalliita autoja, matkoja kaukomaille, kauneusleikkauksia ja niin edelleen.

Uhrit olivat iältään 18–63-vuotiaita. Yksi heistä työskenteli perheelle jopa 26 vuoden ajan. Brittimedian mukaan hänet pakotettiin kaivamaan oma hautansa.

– Sinä tulet työskentemään minulle loppuelämäsi. Jos et allekirjoita sopimusta, sinä päädyt tuonne, orjuuttamisesta tuomittu John Rooney sanoi ja näytti hautaa. 

– Uhreilta vietiin ihmisyys ja kunniallisuus, jutun tuomari Timothy Spencer sanoi lausunnossaan.

Ensimmäisenä Suomessa asiasta kertoi Iltalehti.

 Lähteet: Independent, BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.