Mainos

Julmuuksien talo paljastui vuosien jälkeen – seksiorjina pidettyjä naisia raiskattiin ja hakattiin

Hieman syrjässä kaupungin hälystä, Libanonin esikaupunkialueella, on ollut piilotettuna karmea talo. Talo, jossa 75 syyrialaisnaista oli alistettu seksiorjiksi julmalla väkivallalla.

Chez Maurice -niminen entinen kaksikerroksinen hotelli oli vain pienen matkan päässä välkehtivästä Välimerestä. Paljastunut ihmiskauppaverkosto on suurin koskaan Libanonissa, kertoo The Guardian.

Naisia saapui sodan jaloista taloon; heidät oli myyty jopa alle 2000 dollarilla. Useat tulivat ”heikoista perheistä”, jossa naisia ei osattaisi kaivata. Esimerkiksi sellaisesta, jossa isä oli kuollut sodassa.

– Heitä saalistettiin. Naisia ei hetkeäkään kohdeltu ihmisinä, sanoo Libanonin poliisin tiedottaja Col Joseph Mousallam.

Naiset pakotettiin seksiin yli kymmenen kertaa päivässä. Jos he eivät olleet tarpeeksi viehättäviä ja hyviä, heitä hakattiin, kidutettiin ja vahingoitettiin sähköllä.

Jos naiset eivät suostuneet sääntöihin, heidät raiskattiin ja pakotettiin suojaamattomaan seksiin asiakkaiden kanssa. Yhdestä sessiosta asiakas maksoi 30-70 dollaria – summa, mikä meni tippejä myöten vartijoiden taskuihin.

Talon ikkunat oli peitetty, joten naiset eivät nähneet vankeutensa aikana edes päivänvaloa. Talo oli vankasti vartioitu – ulkopuolella partioi miesvartijoita, sisällä naisia. 

Minibussin kuljettaja soitti poliisit

Naiset pääsivät ulos kauhutalosta vain hoitamaan sukupuolitauteja tai hankkimaan abortin. Abortteja naisille on tehty vuosien saatossa yli 200 aborttia.

Maanpäällinen helvetti päättyi, kun osa naisista uskalsi paeta talosta pääsiäisenä. Talo oli juhlapyhien takia hieman kevyemmin varioitu, joten kahdeksan naista nujersivat vartijat. Neljä heistä pakeni, neljä ei uskaltanut.

Paenneista kolme otti minibussin ja kertoi tarinansa kuljettajalle. Kuljettaja soitti paikalle ihmiskauppaan erikoistuneen poliisipartion.

Nyt vapautetuista naisista osa oli ollut talon vankina kaksi tai kolmekin vuotta. Naiset saavat nyt levätä salaisessa paikassa, poissa ihmisten katseilta ja kysymyksiltä.

Libanonin poliisi on pidättänyt tapauksesta 23 ihmistä. Abortteja tehnyt tunnettu lääkäri on myös syytettynä, koska abortit ovat Libanonissa laittomia. 

Tapaus on järkyttänyt Libanonia syvästi. Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.