BBC: Britannian rikkain perhe syytteessä ihmiskaupasta: Enemmän rahaa koirille kuin palveluskunnalle

Yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua 6:39
Yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua. Video kuvattu heinäkuussa 2023.

BBC:n mukaan neljä Britannian rikkaimman perheen jäsentä on joutunut oikeuteen Sveitsissä. Heidän väitetään käyttäneen enemmän rahaa koiransa hoitoon kuin palvelijoidensa palkkoihin.

Hindujan perheen neljää jäsentä syytetään Sveitsissä hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta. Syytteet liittyvät heidän Intiasta tuomiinsa palvelijoihin, jotka hoitivat perheen lapsia ja taloutta.

Perheen omaisuuden arvo on arvioitu olevan 50 miljardia euroa. Perheen omistuksessa on muun muassa huvila Geneven varakkaalla Colognyn alueella. 

Syytteen mukaan perheenjäsenet takavarikoivat henkilökunnan passit ja maksoivat heille vain 7,5 euroa 18-tuntisista työpäivistä. Palvelijoille annettiin vain vähän vapauksia poistua talosta.

Vaikka hyväksikäyttö saatiinkin soviteltua viime viikolla rahalla, on perhe edelleen syytteessä ihmiskaupasta, joka on Sveitsissä vakava rikos. 

Hindujan perheen asianajajat eivät erityisesti kiistäneet väitteitä matalista palkoista, mutta totesivat, että niitä on tarkasteltava asiayhteydessä. He huomauttivat, että henkilökunta sai myös majoitusta ja ruokaa.

Tällä viikolla syyttäjä Yves Bertossa kertoi perheen käyttävän reilu 9 000 euroa vuodessa perheen koiraan. Hän totesi perheen koiran saavan enemmän rahaa kuin palvelijat työstään perheen eteen.

Jotkut entiset palvelijat todistivat perheen puolesta ja kuvailivat heitä ystävälliseksi perheeksi, joka kohteli palvelijoitaan arvokkaasti.

Syyttäjä vaatii perheelle vankeusrangaistusta ja miljoonien dollarien korvauksia sekä oikeudenkäyntikulujen maksamista.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat