Yhdysvaltalaismiehen syytetään pyörittäneen seksikulttia tyttärensä opiskelija-asunnossa –vakuutti nuorten olevan "rikki" ja tarvitsevan hänen apuaan, keräsi opiskelijalta satoja tuhansia euroja pakottamalla prostituutioon

0:32
Video: Yhdysvaltalaismiehen syytetään seksikultin pitämisestä tyttärensä opiskelija-asunnossa – FBI: Mies kiristi uhreiltaan miljoona dollaria perättömillä tunnustuksilla

Yhdysvaltalaismiehen syytetään pyörittäneen seksikulttia tyttärensä opiskelija-asuntolassa New Yorkissa. Häntä vastaan on nostettu syytteet kiristyksestä, ihmiskaupasta ja pakkotyöstä, CNN ja BBC kertoo.

Miehen syytetään kiristäneen opiskelijoilta jopa miljoona Yhdysvaltain dollaria ja hyväksikäyttäneen heitä henkisesti, fyysisesti ja seksuaalisesti.

Syytteet nostettiin New York Magazinen julkaistua yksityiskohtaisen artikkelin, jossa kuvailtiin 60-vuotiaan Lawrence ”Larry” Rayn pyörittämää seksikulttia. Juttua varten oli haastateltu opiskelijoita ja perheenjäseniä, jotka kertoivat joutuneensa miehen uhreiksi.

Hyväksikäytön uskotaan jatkuneen lähes koko menneen vuosikymmenen, liittovaltion poliisista kerrotaan.

– Uskomme, ettei Rayn hyväksikäytölle ollut rajoja, eikä meillä ole keinoa tietää, kuinka suurta vahinkoa hän on heille aiheuttanut vuosien aikana, FBI:n varajohtaja William Sweeney sanoo.

Ilmestyi tyttären yliopistolle vuonna 2010

New York Magazinen artikkelin mukaan hyväksikäyttö alkoi vuonna 2010, kun Ray saapui tyttärensä yliopiston opiskelija-asuntolaan. Hän oli vapautunut vankilasta, jossa hän oli kärsinyt huoltajuuskiistaan liittynyttä rangaistusta.

Tytär oli kertonut ystävilleen isänsä olleen "väärinymmärretty" ja epäoikeudenmukaisesti tuomittu. Ray oli aiemmin toiminut FBI:n tärkeänä tiedonantajana korruptiotapauksessa, mutta oli rikkonut ehdonalaistaan muun muassa perheväkivallalla ja joutunut vankilaan.

Ray oli haastateltujen opiskelijoiden mukaan ryhtynyt ”isähahmoksi” ja tarjonnut "terapiaistuntoja" nuorille. Niiden aikana hän sai ongittua paljon tietoa heidän yksityis- ja intiimielämästään sekä mielenterveydestä.

Uhkasi leikata uhrin raajat irti

Hän aloitti tyttärensä opsikelija-asuntolassa, mutta vuosien aikana hankki oman asunnon itselleen ja "autettaville nuorille". Hän oli tarkoituksella vierastuttanut heitä vanhemmistaan ja suostutellut heitä muuttamaan asunnolle Manhattaniin. Hän vakuutti heidän olevan ”rikki” ja tarvitsevan hänen apuaan.

Haastateltavat väitetyistä uhreista ex-vaimoon kuvailevat häntä manipuloijaksi, joka osasi ottaa minkä tahansa tilanteen haltuunsa.

Kun hän oli saanut heidän luottamuksensa, hän alkoi kuulustella opiskelijoita. Hän syytti heidän myrkyttäneen heidät tai rikkoneen hänen omaisuuttaan. Haastateltujen opiskelijoiden mukaan hän pakotti heidät tunnustamaan käyttämällä apunaan univajetta, seksuaalista nöyryytystä ja fyysistä väkivaltaa.

Yhdessä tapauksessa Ray väitetysti uhkasi leikata miespuolisen uhrin raajat irti, ellei hän "tunnustanut" rikkoneensa hänen omaisuuttaan.

Kiristi uhreja perättömillä tunnustuksilla

Hänen syytetään käyttäneen pakotettuja, perättömiä tunnustuksia kiristyskeinona. Syytteiden mukaan hän muun muassa pakotti heitä pyytämään vanhemmiltaan rahaa ja avaamaan luottokortteja. Viranomaisten mukaan hän keräsi yhdeltä naisopiskelijalta 500 000 dollaria pakottaen hänet prostituutioon. Useita muita opiskelijoita pakotettiin työskentelemään ilman palkkaa.

Yhteensä miehen syytetään keränneen jopa miljoona dollaria uhreiltaan. Hänen uskotaan piilottaneen rahan verkkosivustojen tunnuksia kauppaavan bisneksensä kautta.

Ray on kiistänyt kaikki syytteet ja sanonut niiden liittyvän salaliittoon häntä vastaan.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja