Mainos

Arabiprinsessoille tuomio ihmiskaupasta Brysselissä – Palvelijat nukkuivat lattioilla, söivät tähteitä ja työskentelivät kellon ympäri

Kahdeksan Arabiemiraatin prinsessaa on tuomittu ihmiskaupasta ja nöyryyttävästä käytöksestä palvelijoitaan kohtaan kertoo BBC verkkosivuillaan. 

Naiset saivat 15 kuukautta ehdollista vankeutta ja heidät velvoitettiin maksamaan yli 100 000 euron korvaukset Brysselissä.

64-vuotias prinsessa Sheikha Hamda Al-Nahyan ja hänen seitsemän tytärtään vierailivat vuonna 2008 Belgiassa. He olivat varanneet loistohotellista koko kerroksen itselleen ja palvelusväelleen.

Naiset olivat tuoneet mukanaan Belgian-vierailulleen 20 palvelijaa, jotka olivat olleet käytännössä orjan asemassa.

Orjatyö paljastui, kun yksi palvelijoista onnistui pakenemaan hotellista, jossa prinsessat majoittuivat. Palvelijat kertoivat, että heidän piti olla valmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa, eikä heillä ollut koskaan vapaapäiviä. Palvelijoiden mukaan he joutuivat nukkumaan lattioilla ja syömään prinsessojen lautasilta ylijääneet ruuat. Lisäksi yksi palvelijoista kertoo joutuneensa olemaan kolme päivää ilman vettä tai ravintoa.

Tapauksen vieminen oikeuden käsittelyyn on kestänyt kauan. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin edustaja Nicholas McGeehan ihmetteli Deutsche Wellen haastattelussa, miksi kansainvälinen lehdistö on jättänyt laajalti huomioimatta tapauksen.

Hän sanoo, ettei kyseessä ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun arabiemiraateista tuodaan palvelijoita Eurooppaan ja heitä kohdellaan kaltoin.

Ihmisoikeusaktivistit ovat jo pitkään syyttäneet arabiemiraatteja nykyajan orjuuden harjoittamisesta. Maahan tuodaan työvoimaa köyhiltä alueilta Bangladeshista, Intiasta ja Pakistanista luvaten näille hyväpalkkaisen työn. Perille päästyään työläiset ovat kuitenkin joutuneet työskentelemään palkatta tai hyvin pienellä palkalla kellon ympäri. Monia on myös hakattu ja nöyryytetty.

Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.