Mainos

Oppositiokirjailija murhattu Iranissa

Sananvapauden puolesta aktiivisesti toiminut iranilainen oppositiokirjailija Mohammad Pouyandeh on löydetty kuristettuna Shahriarin kaupungista Teheranin laitamilla, kertoi Iranin hallituksen lehti Iran tänään. Pouyandeh on kolmas epäilyttävissä oloissa äskettäin kuollut kirjailija Teheranissa.

Viitisenkymmentä Iranin kirjailijaa vetosi tänään turvallisuutensa puolesta presidentti Mohammad Khatamiin uudistusmielisiin kirjailijoihin ja toisinajattelijoihin kohdistuneiden murhien vuoksi. Aiemmin päivällä oli kerrottu jo kolmannen kirjailijan murhasta lyhyen ajan kuluessa.

Iranin korkein poliittinen ja sotilaallinen elin, kansallinen turvallisuusneuvosto, piti myöhään eilisiltana hätäistunnon murhien sekä epäilyttävien kuolemantapausten ja katoamisten johdosta.

Iranin tiedustelu- ja sisäministerit esittivät istunnossa selonteon tapauksista. Presidentti Khatamin johtama neuvosto määräsi ministeriöt tutkimaan asiaa vakavasti ja hellittämättä, kunnes se on lopullisesti selvitetty, sanoi virallinen uutistoimisto IRNA. Iranin hallituksen lehti Iran kertoi tänään, että sananvapauden puolesta aktiivisesti toiminut oppositiokirjailija Mohammad Pouyandeh oli löydetty kuristettuna Shahriarin kaupungista Teheranin laitamilta.

Pouyandeh on kolmas epäilyttävissä oloissa äskettäin kuollut kirjailija Teheranissa. Iranin oppositiossa pelätään, että maassa toimii vanhoillisia poliitikkoja lähellä oleva murhapartio. Murhaaja tai murhaajat eivät lehden mukaan vieneet Pouyandehin kelloa tai kultasormusta vaan ainoastaan henkilöpaperit.

Pouyandeh katosi keskiviikkona, samana päivänä kuin toinen Iranin kirjailijaliiton jäsen, Mohammad Mokhtari, murhattiin. Myös kirjailija Majid Sharif murhattiin äskettäin samoin kuin kansallismielinen oppositiojohtaja Daryush Foruhar ja hänen vaimonsa Parvaneh.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.