Mainos

Oppositiojohtajaa syytetään kranaattihyökkäyksestä Kambodzhassa

Kambodzhan viranomaiset on määrätty pidättämään oppositiojohtaja Sam Rainsy syytettynä yrityksestä murhata maata johtava toinen pääministeri Hun Sen. Pidätysmääräyksestä kertoi Hun Sen itse tänään.

Määräys Sam Rainsyn pidättämisestä annettiin sen jälkeen kun Hun Senin virka-asuntoa vastaan oli tehty aamulla kranaatti-isku pääkaupungissa Phnom Penhissä. Hun Sen ei ollut rakennuksessa tapahtumahetkellä. Poliisin mukaan ohiajaneet moottoripyöräilijät heittivät asuntoa kohti kolme kranaattia, joista kaksi räjähti. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Hun Sen syytti iskusta tuoreeltaan oppositiota, joka hänen mukaansa tavoittelee vallankaappausta. Oppositiojohtaja Sam Rainsy oli iskun tapahtuessa pohjoisessa Siam Reapin kaupungissa, missä puolueet ovat neuvotelleet vaalien jälkeisen hallituksen muodostamisesta. Sekä hän että toinen oppositiojohtaja, Norodom Ranariddh, ovat kiistäneet olleensa hyökkäyksen takana.

Hun Senin CCP-puolue julistettiin Kambodzhassa heinäkuussa pidettyjen vaalien voittajaksi. Pääoppositiopuolueet ovat kuitenkin valittaneet tuloksesta, joka heidän mukaansa perustuu vilppiin ja äänestäjien pelotteluun. Kansainväliset vaalitarkkailijat arvioivat Kambodzhan vaalien sujuneen riittävän oikeudenmukaisesti. Sam Rainsy on kehottanut viime viikkoina Kambodzhan turvallisuusjoukkoja uhmaamaan komentajiaan ja liittymään oppositioon.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.