Mainos

Oppositiojohtaja vetäytyi Venäjän presidenttikilvasta

Oppositiojohtaja ja veteraanipoliitikko Boris Nemtsov on ilmoittanut luopuvansa ehdokkuudestaan Venäjän presidentinvaaleissa.

Venäläinen oppositiojohtaja, veteraanipoliitikko Boris Nemtsov ilmoittaa luopuvansa ehdokkuudestaan presidentinvaaleissa.

Liberaalin Oikeistovoimien liiton (SPS) puheenjohtaja perustelee päätöstään sillä, että hänen mielestään oppositio tarvitsee yhden ehdokkaan. Lausunto tulkittiin tuenosoitukseksi entiselle pääministerille Mihail Kasjanoville.

- Tämä on poliittinen päätös. Meillä on nyt mahdollisuus vaatia viranomaisilta, ettei maaliskuun 2. päivän vaaleista tehdä farssia, Kasjanov vastasi.

Nemtsovin mukaan vain Kasjanov ja kommunistien Gennadi Zjuganov ovat todellisia opposition ehdokkaita. Hän huomautti, että liberaalidemokraattien Vladimir Zhirinovski ja Demokraattisen puolueen Andrei Bogdanov ovat "Kremlin lieassa".

Myös shakkilegenda Garri Kasparov vetäytyi kilpailusta pari viikkoa sitten. Kasparov kertoi, etteivät hänen kannattajans pystyneet järjestämään kokouksia, joita tarvitaan ehdokkuuden rekisteröimiseen.

Presidentinvaalien varmana voittajana pidetään Kremlin tukemaa ehdokasta, varapääministeri Dmitri Medvedeviä. Hän on hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen ehdokas.

(MTV3-STT-Reuters_AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.