Oppositio: Rinne vääristelee totuutta

Oppositiossa olevat poliitikot arvostelevat SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen vaalilupauksia. Rinne sanoi STT:n haastattelussa, ettei puolue aio leikata eläkeindeksejä, jos se on seuraavassa hallituksessa.

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila pitää lupausta totuuden venyttämisenä.

– SDP istuu toisena päähallituspuolueena hallituksessa, joka leikkasi eläkkeiden indeksejä, työttömyysturvaa ja lapsilisiä. Leikkaukset tulivat voimaan tämän vuoden alussa, Anttila sanoo kannanotossaan.

Hänen mukaansa myöskään Rinteen lupaus korottaa pienimpiä eläkkeitä ei ole toteutunut.

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä pitää valtiovarainministeri Rinteen puheita vastuuttomina ja harhaanjohtamisena.

– Hallitus leikkasi juuri viime vuoden lopussa indeksikorotukset 1,1 prosentista 0,4 prosenttiin. Oppositio keskustaa lukuun ottamatta vastusti tätä leikkausta. Onkin pelkkää hurskastelua tulla nyt julkisuuteen kertomaan olevansa eläkeläisten ja muiden indeksiin sidottujen tukimuotojen saajien asialla. Helppohan tuollaisen päätöksen jälkeen on sanoa, että emme leikkaisi, kun ei ole enää mistä leikata.

Mäntylä sanoo nykyhallituksen toistavan samoja virheitä, joita tehtiin 1990-luvun laman aikana, eli leikkaavan pienituloisilta ja karsivan palveluja.

– Niistä seurauksista maksavat yhä lukuisat suomalaiset, sanoo tiedotteessaan Mäntylä, perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja.  

Lue myös:

    Uusimmat