Mainos

Oppositio jättää välikysymyksen liikennepolitiikasta - syynä junayhteyksien lakkauttaminen

Oppositio jättää yhteisen välikysymyksen liikennepolitiikasta. Taustalla ovat liikenneministeri Anne Bernerin (Kesk.) esittämät säästöt junaliikenteeseen. Myös ostopalveluja leikataan, mistä seuraa kymmenien junayhteyksien alasajaminen. Opposition mukaan leikkaukset asettavat kansalaiset eriarvoiseen asemaan. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun koko oppositio on mukana välikysymyksessä. 

Oppositio vaatii vastausta siihen, miten hallitus aikoo varmistaa kansalaisten yhdenvertaisuuden ja julkiset liikenneyhteydet koko maassa. Lisäksi kysytään, mm. miten lakkautettavien junavuorojen liikenne aiotaan korvata. 

- Hallituksen leikkausten tuloksena junaliikenne loppuu maaliskuussa 2016 usealla rataosuudella kokonaan ja vähenee muualla. Tämä on synnyttänyt suurta vastustusta lakkautettujen reittien matkustajissa sekä herättänyt huolen vaikutuksista maakuntien talouteen ja elinvoimaisuuteen, välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Katja Taimela (SDP) sanoo.

- Valtion viime vuosien melkein miljardin investointeja Seinäjoki-Oulu-rataosuuden kunnostukseen ei ole tehty sen takia, että VR vähentäisi vuoroja tai että junat ajaisivat asemien ohi. Tämä on hallitukselta hyvin lyhytnäköistä liikennepolitiikkaa joka heikentää kansalaisten luottamusta järkevään päätöksentekoon. Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei myöskään voi hyväksyä, että Y-juna lakkautetaan pääkaupunkiseudulla, kritisoi puolestaan RKP:n Anna-Maja Henriksson.

Tämä välikysymys on Sipilän hallituskauden kolmas. Edelliset ovat käsitelleet koulutusleikkauksia sekä eläkeläisten saamia tukia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.