Hallituksen luottamuksesta äänestetään tänään

Oppositiopuolueiden liikennepoliittisesta välikysymyksestä äänestetään eduskunnassa tänään.

Oppositiopuolueiden yhteisen välikysymyksen taustalla on hallituksen syyskuussa julkistamat rautateiden ostoliikenteen leikkaukset, jotka lopettavat junaliikenteen useilta rataosuuksilta eri puolilla maata.

Oppositiopuolueiden mielestä ostoliikenteen leikkaukset heikentävät kansalaisten liikenneyhteyksiä ja maakuntien taloutta.

Hallituksen liikennepoliittisen linjan katsottiin kiihdyttävän myös Suomen jakautumista kasvukeskuksiin ja syrjäseutuihin.

Hallitus vastasi välikysymykseen tiistaina. Oppositio vaati vastausta siihen, miten hallitus varmistaa kansalaisten yhdenvertaisuuden ja asianmukaiset julkiset liikenneyhteydet koko maassa.

Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan lakkautettavien junareittien tilalle on tulossa bussiyhteyksiä, ja bussiyhtiöt ovat jo hakeneet reittiliikennelupia useille yhteysväleille, joihin rautateiden ostoliikenteen leikkaukset vaikuttavat.

Muun muassa sosiaalidemokraatit antoivat kovaa kritiikkiä keskustan kansanedustajien liikennepolitiikalle. Sosiaalidemokraatit katsovat, että leikkauksilla tavoiteltu noin 15 miljoonan euron säästö olisi voitu kattaa autoveroalennusta pienentämällä.

Lue myös:

    Uusimmat