Liikenneministeri Ranne julisti hallituksen "kumipyörähallitukseksi"

Oppositio hiillosti hallitusta kyselytunnilla teiden kunnosta, Turun junasta ja nopeusrajoituksista.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps.) julisti torstaina pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen kumipyörähallitukseksi, kun oppositiopuolueet hiillostivat hallitusta kyselytunnilla liikennekysymyksistä.

Oppositiosta nostettiin toistuvasti esille muun muassa Suomen teiden kunto ja korjausvelka, Turun juna ja nopeusrajoitukset. Lisäksi kysymyksiä esitettiin muun muassa matkapuhelinten kuuluvuudesta VR:n junissa.

Keskustan Pekka Aittakumpu toisti kysymyksessään puolueensa monesti esittämän vaatimuksen siitä, että hallitus luopuisi Helsingin ja Turun välisen rautatieyhteyden parantamisesta. Hänen mielestään hallituksen pitäisi laittaa näin säästyviä rahoja teiden kunnon parantamiseen, jotta nopeusrajoitusten alentamiselta voitaisiin välttyä.

Ranne muistutti vastauksessaan, että nopeusrajoitusten mahdollinen alentaminen on tällä hetkellä lausuntokierroksella, eikä mitään päätöksiä asiasta ole tehty.

Ranne painotti hallituksen olevan autoilijoiden asialla.

– Tämä hallitus on nimenomaan kumipyörähallitus, ja me teemme kaikkemme sen eteen, että meillä autoilu on sujuvaa ja turvallista, Ranne sanoi.

Ranne sai taustatukea valtiovarainministeri Riikka Purralta (ps.), joka julisti istuvan hallituksen "pitkään aikaan kaikkein autoilumyönteisimmäksi hallitukseksi".

Runsaasti välihuutoja

Kiihkeäksi muodostuneessa liikennekeskustelussa kuultiin runsaasti välihuutoja sekä hallituksen että opposition kansanedustajien keskuudesta.

Oppositiopuolueista kyseenalaistettiin myös Ranteen helmikuussa esittämä lausunto siitä, että tänä kesänä Suomen teiden korjausvelan kasvu pysähtyy.

SDP:n Suna Kymäläinen ihmetteli, pystytäänkö Suomessa tänä kesänä kunnostamaan suunniteltu määrä teitä, kun maanrakennustyön ja teiden päällysteiden hinnat ovat nousseet rajusti.

– Se fakta on täysin vedenpitävä, että korjausvelan kasvu pystytään pysäyttämään tänä kesänä ja nimenomaan sillä 4 000 kilometrillä asvalttia, Ranne vastasi Kymäläisen kysymykseen.

Kymäläinen ei ministerin vastaukseen varauksettomasti luottanut.

– Nyt kun olisi joku faktantarkistaja, hän tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat