Mainos

Oppositio hakee välikysymyksellä linjaa pankkikriisiin

Keskustapuoleen puheenjohtaja Esko Aho sanoo opposition hakevan välikysymyksellä linjaa, jolla pankkikriisin uhreja kohdellaan. Aho luonnehti tänään Turussa niin sanottua tapaus Sundqvistiä koko hallituksen kriisiksi ja opetukseksi hallitukselle ja sosialidemokraateille.

Hallitus vastaa välikysymykseen 21. lokakuuta. Ahon mukaan kysymys on hallitukselle niin hankala, että se tarvitsee kaiken mahdollisen ajan valmistautuakseen vastaukseen.

Aho sanoi opposition haluavan selkeän vastauksen, miten Sundqvistin tapauksessa on menetelty, mikä on hallituksen linja tällaisissa asioissa ja miten nämä kaksi kysymystä sopivat yhteen. Hän ihmettelee, miksi hälytyskellot eivät soineet sosialidemokraateille, kun Sundqvistin asia tuli esille.

Aho sanoi Sundqvistin tapauksen osoittavan, miten poikkeuksellisen laajapohjainenkin hallitus voi ajautua vaikeuksiin. Keskusta on hänen mukaansa valmis tilanteen niin vaatiessa jopa uusiin vaaleihinkin. Aho ennusti, että jos jouduttaisiin pitämään eduskuntavaalit, ne toisivat suuria muutoksia puolueiden kannatuslukuihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.