Oppo esitteli uudet Reno-puhelimensa myös Euroopassa – malliston huipulla 5G-puhelin periskooppikameralla

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Oppo on kertonut tänään sen uusien Reno-sarjan älypuhelinten myyntiintulosta myös Euroopassa. Kiinassa puhelimet julkistettiin jo kaksi viikkoa sitten.

Oppo Reno julkistettiin kahtena versiona, perusmallina sekä 10x Zoom -huippumallina, joka tulee Euroopassa saataville myös 5G-versiona. Kameroiden lisäksi perusmallissa ja 10x Zoom -mallissa on muitakin eroja.

Oppo Renon hinta Euroopassa lähtee 500 eurosta ja se tulee myyntiin 10. toukokuuta Alankomaissa, Espanjassa, Italiassa, Puolassa ja Ranskassa. Oppo Reno 5G:n hinta on 900 euroa ja se tulee myyntiin myös toukokuussa. 4G-verkkoja tukeva Oppo Reno 10x Zoom on tulossa myyntiin myöhemmin kesäkuussa 800 euron hintaan. Hinnat ovat odotetulla tavalla jonkin verran korkeammat kuin Kiinassa.

Oppon kumppaneita 5G-älypuhelimen myynnissä ovat Swisscom Sveitsissä ja EE Isossa-Britanniassa, Singtel Singaporessa sekä Telstra ja Optus Australiassa.

Suomessa Oppon, jonka siipien alle myös suomalaisten suosikki OnePlus käytännössä lukeutuu, älypuhelimia ei ole toistaiseksi laajasti myynnissä.

Oppo Reno 10x Zoom ja Oppo Reno 5G ovat varustettu 6,6 tuuman AMOLED-näytöllä, jossa on 2340×1080 pikseliä. Näyttö-runkosuhde yltää Oppon mukaan 93,1 prosenttiin. Huippumalli on varustettu Qualcommin viimeisimmällä Snapdragon 855 -huippujärjestelmäpiirillä ja 4 065 milliampeeritunnin akulla.

Perusmalli Oppo Renosta sisältää 6,4 tuuman AMOLED-näytön 2340×1080 pikselillä. Järjestelmäpiiri on huipputason sijaan keskiluokkaa, Qualcommin Snapdragon 710, ja akun kapasiteetti on 3 765 milliampeerituntia.

Kaikissa uusissa Reno-puhelimissa on 48 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoon Sony IMX586 -kennolla ja f/1,7-koon aukolla. Perusmallissa pääkameran parina on vain 5 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla.

Oppo Reno 10x Zoom ja Oppo Reno 5G -mallissa on pääkameran lisäksi takana 120 asteen ultralaajakulmakamera 8 megapikselin tarkkuudella ja f/2,2-aukolla sekä 13 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera f/3,0-aukolla. Ultralaajakulmakameran kinovastaava polttoväli on 15,9 millimetriä ja telekameran 159 millimetriä.

Aiemmin periskooppirakenteinen telekamera on älypuhelimissa viime aikoina nähty Huawein P30 Prossa. Periskooppirakenne mahdollistaa suuremman polttovälin kameran ilman kamera-alueen paksuuden kasvamista, kun valonsäteitä käännetään puhelimen sisällä prisman avulla 90 astetta ja kameran linssirakenne ja kenno voidaan sijoittaa pystyasentoon puhelimen sisälle.

Lisäksi Oppo Reno -malleista 48 megapikselin pääkamerassa ainoastaan huippumallissa on optinen kuvanvakain ja mukana on myös lasertarkennus.

Oppon mukaan huippumalli tarjoaa 10x-tason häviöttömän hybridizoomin. Optisen zoomin tarkka määrä ei ole vielä tiedossa, mutta se asettunee hieman yli 5x-tasolle verrattaessa telekameraa pääkameraan.

Kaikki Oppo Reno -mallit on varustettu puhelimen yläreunasta esiin nousevalla etukameralla ja LED-kuvausvalolla. Oppon mukaan kamerajärjestelmän on testattu kestävän 200 000 käyttökertaa ja kameran nousevan esiin 0,8 sekunnissa.

Yhteisiä ominaisuuksia puhelimille ovat myös Gorilla Glass 6 -näyttölasi, näytönalainen sormenjälkilukija, kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE / Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, Dolby Atmos -tilaäänituki, USB-C-liitäntä, VOOC 3.0 -pikalataus sekä Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio Oppon omalla ColorOS 6 -käyttöliittymällä. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy vain perusmallista. 10x zoom -huippumallissa on tuki kahden taajuuden tarkemmalle GPS-paikannukselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja