Mainos

Opiskelijasäätiöiden asuntotilanne kohtuullinen

Vaikeinta opiskelija-asunnon löytäminen on Tampereella ja Turussa. Suurin osa opiskelijoista toivoo kohtuuhintaista keskustayksiötä.

Opintonsa syksyllä aloittavista nuorista moni etsii parhaillaan asuntoa tulevalta opiskelupaikkakunnalta. Suurimmista kaupungeista Helsingin ja Oulun opiskelijasäätiöiden asuntotilanne on hyvä, mutta Tampereella ja Turussa osa hakijoista joutuu hankkimaan asunnon muualta.

Tavallisin este asunnon saamiselle on yleensä nirsous, sillä eniten haetaan keskustayksiöitä.

- Kaikki eivät tietenkään voi saada mieleistään asuntoa. Jos ei ole turhan nirso sijainnin ja asumismuodon suhteen, niin kyllä meiltä asunto löytyy, kertoo asiakkuuspäällikkö Anna Lassus Helsingin opiskelija-asuntosäätiöstä Hoasista.

Helsingin uusille opiskelijoille vain soluja

Helsingissä opintonsa aloittavat voivat saada vain soluasuntoja. Tampereella puolestaan on vanhojen kohteiden peruskorjausten yhteydessä muutettu soluasuntoja yksiöiksi.

- 75 prosenttia hakijoista haluaa yksiön. Se on otettu huomioon asuntotuotannossa 6-7 viime vuoden aikana. Nyt puolet asuinpaikoista on yksiöitä, kertoo toimitusjohtaja Timo Lehto Tampereen opiskelija-asuntosäätiöstä Toasista.

Toasilla on 4500 uutta hakijaa, joista osa tulee jäämään ilman kämppää. Lehto epäilee, että hakijoita houkuttavat uudet yksityisiä markkinoita halvemmat keskustayksiöt. Asuntoja on kuitenkin 400 enemmän kuin viime syksynä, kun peruskorjatut huoneistot ovat taas tarjonnassa mukana.

Turussa on jaossa noin 1000 vapaata asuntoa, kun hakijoita on pari tuhatta. Ylioppilaskyläsäätiön mukaan 500 hakijaa joutuu etsimään asunnon toisaalta.

Asuntoja etsivät opiskelijat näkyvät myös yksityisillä vuokramarkkinoilla, sillä vain 25-35 prosenttia opiskelijoista asuu säätiöiden asunnoissa. Suomen Vuokranantajat ry:n toiminnanjohtajan Virpi Hienosen mukaan opiskelijat näkyvät erityisesti yliopistokaupungeissa ja paikkakunnilla, missä tuettua asumista ei ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.