Mainos

Opiskelija valmiita valmistumaan nopeasti

Vain viidesosa yliopisto-opiskelijoista epäilee tiiviin opiskelutahdin mielekkyyttä, kertoo opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiön Otuksen tuore selvitys.

Opiskelijat kuitenkin kokevat, että opintojen järjestely ja esimerkiksi kirjojen saatavuus viivästyttävät valmistumista. Myös yliopistojen toimintakulttuuriin kaivataan muutoksia. Selvityksen mukaan opiskelumotivaatio nousisi, jos ohjausta parannettaisiin ja laitosten yhteyksiä työelämään lisättäisiin.

Viime keväänä tehdyn kyselyn vastaajista valtaosa piti opetusministeriön tavoittelemaa viiden vuoden valmistumisaikaa mielekkäänä. Myönteisimmin tavoitteeseen suhtauduttiin aloilla, joissa opiskelijat kokevat tutkinnon pätevöittävän heidät työelämän tehtäviin. Teho-opiskelun epäilijöitä löytyi eniten lääketieteen, humanististen tieteiden ja taidealojen opiskelijoista. He korostivat tärkeimpänä odotuksenaan opittavia asioita itseään.

Postikyselyyn vastasi runsaat 1 300 toisen ja viidennen vuoden opiskelijaa maan kaikista yliopistoista. Opetusministeriö pyrkii siihen, että kolme neljäsosaa opiskelijoista selviäisi maistereiksi viidessä vuodessa. Opiskelun tehostamista on pohtinut professori Arto Mustajoen johtama työryhmä, joka luovuttaa mietintönsä ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.