Lapsihaaveet eivät ehtineet toteutua – sähköpotkulautaonnettomuudessa menehtynyt Emily, 35, pakasti munasolujaan vain kuukausia ennen kuolemaansa

1:29
Miksi moni kritisoi sitä, kun joku ei hanki lapsia "ympäristösyistä"? Haastateltavana Heini Maksimainen, Vauvattomuusbuumi-kirjan kirjoittaja.

Emily, 35, etsi elämänsä suurinta rakkautta vuosien ajan Tinderin avulla. Kun kova työ ei tuottanut tulosta, nainen päätyi pakastamaan munasolujaan vain tovi ennen menehtymistään, kertoo The Sun -lehti.

Video: Nainen voi valita lapsettomuuden myös tietoisesti. Miksi valinta aiheuttaa ihmisissä niin paljon pahennusta? 

Aivan kuten moni muukin, myös Emily Hartridge haaveili rakkaudentäyteisestä parisuhteesta ja perheen perustamisesta.

Tosirakkauden löytäminen osoittautui kuitenkin todella haastavaksi, vaikka sosiaalisen median luulisi tekevän erilaisine sovelluksineen uusiin ihmisiin tutustumisesta helppoa.

Karvaita pettymyksiä ja valheita

Emily käytti Tinderiä ja muita deittailuun tarkoitettuja sovelluksia useiden vuosien ajan, mikä herätti naisessa turhautuneisuutta ja pienoista katkeruuttakin.

– Opin nopeasti, mitä ghostaaminen tarkoittaa: ensin mies osoittaa orastavaa kiinnostusta ja sitten katoaa jälkeäkään jättämättä. Se oli turhauttavaa, mutta en suostunut lannistumaan, Emily kertasi deittailuaikaansa.

Nekin miehet, joita Emily tapasi kasvotusten, eivät vastanneet odotuksia: useat miehet valehtelivat pituutensa ja kuvat, joilla he "markkinoivat" itseään Tinderissä, eivät vastanneet todellisuutta.


Miehillä mielessä vain seksi

Harhaanjohtavien kuvien ja keskustelujen lisäksi vakavaa parisuhdetta etsinyt nainen oli tolkuttoman pettynyt siihen, että miehet olivat pääasiassa kiinnostuneita pääsemään hänen housuihinsa, eivät aloittamaan oikeaa parisuhdetta.

– Joulukuussa 2016 aloin keskustella Christianin kanssa. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ajattelin, että olin tavannut kunnollisen miehen. Mutta vain muutama minuutti sen jälkeen, kun tapasimme kasvotusten pubissa, hän kouri takamustani. Olin niin järkyttynyt, että heitin viinit hänen päälleen ja ryntäsin pois, Emily muisteli brittilehdelle.

Tuona iltana Emily luopui kaikista deittisovelluksista ja päätti törmätä unelmiensa prinssiin tosielämässä. Naisen oli kuitenkin hyväksyttävä tosiasiat: hän oli jo 32-vuotias sinkkunainen, jonka biologinen kello tikitti hurjaa vauhtia.

Kallis hinta oli tulla lapsihaaveiden tielle

Naisen mieliin alkoi hiljalleen hiipiä pelko siitä, ettei hän koskaan pystyisi tulemaan äidiksi. Asialle oli tehtävä jotain.

– Yksi kaverini oli ottanut selvää munasolujen pakastamisesta ja teoriassa se oli täydellinen ratkaisu ongelmaani, Emily kertasi.

Emily kävi luovuttamassa munasolujaan ensimmäisen kerran joulukuussa 2018: 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Munasolujen pakastaminen osoittautui kalliiksi: minimissään koko prosessi maksaa 10 000 puntaa, mikä oli nuorelle naiselle liian kallista lystiä.

– Sitten äitini tarjoutui maksamaan koko prosessin kerrottuani siitä hänelle. Itkin onnesta. Olin todella shokissa, kun koetulokset paljastivat, että minun hedelmällisyysasteeni oli alhainen jo silloin, nainen muisteli viime vuonna aloitettuja hoitojaan.

Emily on kertonut avoimesti munasolujen pakastamiseen liittyvistä hoidoista myös Instagramissa. Hormonihoidot saivat naisen vatsan turpoamaan, mikä taas herätti useissa ihmisissä epäilyt raskaudesta

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kova hintakaan ei takaa äitiyttä

Emilylle kävi luovuttamassa munasolujaan pakastettavaksi kaikkiaan kolme kertaa. Hormoniruiskeille ja munasolujen pakastamiselle tuli hintalapuksi lopulta hurjat 15 000 puntaa. Kova hinta ei kuitenkaan ollut tae Emilyn suurimman haaveen täyttymisestä.

Emily oli myös varautunut siihen, että hankkiutuisi yksin raskaaksi spermanluovutuksen avulla, mikäli hän ei olisi onnistunut löytämään rinnalleen sopivaa miestä. 

– En ole vielä valmis äidiksi, mutta koska aika ja paikka muka olisi oikea? Vaikka munasolujen pakastaminen ei tuokaan mitään takeita, on helpottavaa tietää, että ne ovat siellä, jos en pysty tulemaan raskaaksi luonnollisin keinoin, Emily pohti vielä muutama kuukausi sitten.

Vaikka Tinder tuottikin naiselle aikanaan paljon päänvaivaa, hän näki sovelluksen tuoneen elämäänsä jotain hyvääkin.

– Olen niin iloinen siitä, että Tinder sai minut pakastamaan munasolujani. Se myös paljasti ajoissa, että hedelmällisyyteni on laskussa. Mitä ikinä rakkauselämässäni tapahtuukaan, tiedän tehneeni kaikkeni sen eteen, jotta voin saada lapsia vielä jonain päivänä, Emily sanoi toiveikkaana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Lapsihaaveet eivät ehtineet toteutua – kuoli traagisessa onnettomuudessa

Lapsi- ja perhehaaveet eivät kuitenkaan ehtineet toteutua, sillä Emily menehtyi traagisesti vain 35 vuoden iässä viime perjantaina.

Personal trainerinakin työskentellyt nainen menehtyi sähköpotkulautaonnettomuudessa Battersean kaupunginosassa Etelä-Lontoossa.

Tapahtunut on ainut laatuaan: sen kerrotaan olevan historian ensimmäinen kuolemaan johtanut sähköpotkulautaonnettomuus Englannissa.

Tunnetun some-vaikuttajan traaginen kuolema on kerännyt tuhansia surevia kommentteja niin seuraajien, kollegoiden kuin naisen lähimmäistenkin keskuudessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Juttua muokattu 15.7. kello 19:21. Otsikkoa muokattu ja lisätty erillinen maininta Emilyn menehtymisestä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja