Mainos

Opettajilla ulkonäköpaineita - oppilaiden kommentit pahoittavat mielen

Naisopettajat ahdistuvat miehiä enemmän työhön kuuluvasta jatkuvasta esilläolosta, ja oppilaiden huutelu sekä muu ilkeämielinen kommentointi tuntuvat pahalta.

Opettaja-lehden kyselyn mukaan lähes 90 prosenttia naisopettajista sanoo, että oppilaat kommentoivat heidän ulkonäköään oppitunneilla toistuvasti. Valtaosa kommenteista liittyy hiuksiin, silmälaseihin, pukeutumiseen ja painoon.

Yli kaksi kolmasosaa naisopettajista kertoo pohtivansa omaa ulkonäköään lähes päivittäin. Miehistä näin tekee yksi kolmasosa. 40 prosentille miesopettajista oma ulkonäkö on sen verran yhdentekevä, että he miettivät sitä tuskin koskaan. Naisista näin vastaa kuusi prosenttia.

Opettajat miettivät myös pukeutumiseensa liittyviä kysymyksiä, ja siihen he myös kaipaisivat apua. Yli kaksi kolmasosaa mies- ja naisopettajista olisi halukas käymään pukeutumisneuvojalla.

Naisopettajista kolme prosenttia ja miehistä vajaa prosentti on käynyt kyselyn mukaan jopa kauneusleikkauksessa. Eniten leikkauksissa ovat käyneet 50-59 -vuotiaat, mutta myös alle 30-vuotiaat naiset.

Opettaja-lehden kysely toteutettiin viime joulukuussa. Kyselyyn vastasi lähes 1100 opettajaa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.