Mainos

Opettajia ja rehtoreita varoitetaan koulu-uhkauksesta

Suomen rehtoreiden järjestö kehottaa opettajia ja rehtoreita erityiseen tarkkaavaisuuteen netistä löytyneen koulu-uhkauksen vuoksi.

Suljetulla Thorlauta-sivustolla on julkaistu uhkaus, jossa mainitaan huominen päivä, 14. maaliskuuta. Uhkaus ei yksilöi mitään koulua, mutta siihen on liitetty manifesti koulukiusatun kokemuksista sekä aiemman kouluampujan kuva.

Asiasta kertoi ensimmäisenäSavon Sanomat.

Rehtoreiden järjestö päätti tiedottaa suomalaisten koulujen rehtoreita saatuaan yhteydenoton ylioppilastutkintolautakunnalta. Huomenna on ylioppilaskirjoituspäivä.

– Uhkaus ei kuitenkaan koske ylioppilaskirjoituksia, painottaa Suomen rehtoreiden järjestön puheenjohtaja Ari Pokka MTV3 Uutisille.

– Yo-kirjoituspäivä on kuitenkin sellainen päivä, jota voidaan tavalla tai toisella sabotoida. Netissä oleva viesti on monella tapaa perinteinen vihakirjoitus, mutta tiedotimme asiasta, koska päivä on yksilöity. Kyseessä ei ole mikään poliisin virallinen tiedote, vaan viesti rehtoreille järjestöltä.

Pokan mukaan uhkaus on ollut netissä 1,5 viikkoa ja moni poliisilaitos on siitä tietoinen. Ilmoitusta ei ole kuitenkaan yhdistetty mihinkään maantieteelliseen alueeseen.

Pokka kertoo MTV3 Uutisille, että opettajia ja rehtoreita on kehotettu seuraavan normaalia tarkkaavaisemmin muun muassa koulujen liepeillä oleviin henkilöihin sekä muihin erikoistilanteisiin.

– Paikallisesti voidaan käyttää hieman tavallista suurempaa tarkkaavaisuutta, muotoilee Pokka.

– Huomenna voi kuitenkin tulla ihan normaalisti kouluun. Halusimme kuitenkin, että uhkaus on koulujen tiedossa. Muuten pyrimme kaikin tavoin siihen, että jokaisessa koulussa on huomenna aivan tavallinen koulupäivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.