Opettaja paiskasi oven oppilaan sormille – tyttö sai pysyviä vammoja

7:46
Huomenta Suomessa keskusteltiin lukio-opintojen kuormituksesta.

Yhdysvaltalaista opettajaa syytetään siitä, että hän paiskasi oven oppilaan sormille niin kovaa, että tytölle jäi pysyviä vammoja keskisormeen ja nimettömään. Lokakuussa 2017 sattuneesta tapauksesta uutisoi muun muassa Nbcwashington.com-sivusto.

Yhdysvaltain Marylandissa sijaitsevan yläkoulun ranskan opettaja Steven Akers on saanut syytteen vammojen tuottamisesta eräälle oppilaalleen. Viime vuonna nostetun kanteen mukaan opettaja paiskasi lokakuussa 2017 luokan oven lapsen sormille niin kovaa, että kolme tytön sormea otti pahasti osumaa.

Lehtitietojen mukaan vanhemmat syyttävät Anne Arundelin piirikunnan opetusneuvostoa ja Akersia huolimattomuudesta.

Opettaja yritti kiinnittää oppilaiden huomion

Tapaus sattui ranskan tunnilla 6. lokakuuta vuonna 2017. Perheen mukaan heidän tyttärensä nousi paikaltaan ja meni esittämään Akersille kysymyksen. Tytön vasen käsi oli vasten luokan ovenpieltä, kun opettaja läimäytti oven kiinni yrittäessään saada luokkalaisten huomion.

Tyttö sattui juuri silloin katsomaan ulos ikkunasta, ja kolme hänen sormeaan jäi oven väliin. Tytön etusormeen, keskisormeen ja nimettömään tuli vammoja.

Yahoo Lifestyle -sivuston mukaan koulun rehtori soitti hätänumeroon, ja tyttö viettiin Union Memorial -sairaalaan. Hän joutui onnettomuuden takia leikkaukseen.

Kahteen sormeen pysyviä vammoja

Tytön isä Javier Benitez ja perheen asianajaja Stephen Campen kertovat, että onnettomuuden takia tytön keskisormeen ja nimettömään tuli merkittäviä vammoja.

– Hän oli alkanut opetella pianonsoittoa, mutta nyt hän joutui lopettamaan sen, Campen kirjoittaa syytteessä.

WRC-sivuston mukaan tuoreimmista oikeudenkäyntiasiakirjoista käy ilmi, että oppilaalle jäi pysyviä vammoja ja hermovaurioita. Dokumenttien mukaan opettaja oli huolimaton, kun hän ei katsonut, oliko oppilas oven välissä vai ei.

Tapausta aletaan käsitellä oikeudessa kesäkuussa. Benitez vaatii piirikunnan opetusviranomaisilta 75 000 dollarin, noin 65 851 euron, korvausta. Yahoo-sivuston mukaan koulu ei kiistä tapahtunutta, mutta piirikunnan mukaan sairaanhoitokustannukset olivat korkeintaan 1 459 dollaria, noin 1 281 euroa.

Piirikunnan mukaan oppilasta hoitanut lääkärikään ei pitänyt hänen kirurgista operaatiotaan kovin suurena.

Piirikunnan koulujen tiedottaja kertoo Yahoo Lifestylelle, että hän ei voi kommentoida oikeuden käsittelyssä olevaa tapausta. Sen verran hän kertoi, että Akers irtisanoutui tehtävästään helmikuussa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja