"Ajattelin, että tappelu purkaisi stressiä" – lastentarhanopettajat järjestivät päiväkodissa pikkulasten ”fight clubin”

Esikouluikäisen pojan äiti syyttää päiväkotia siitä, että nämä kannustivat lapsia tappelemaan keskenään "fight club" -hengessä. Lastentarhanopettajat saivat potkut. Toinen opettajista kertoo, että lapsilla oli tylsää. 

Yhdysvaltojen St. Louisissa sijaitseva päivähoitopaikka kannusti taaperoikäisiä lapsia tappelemaan keskenään. Näin väittää erään päiväkotia käyvän lapsen äiti nostamassaan kanteessa.

Joulukuussa vuonna 2016 sattuneesta tapauksesta julkaistiin keskiviikkona myös video, kertoo NBC News -sivusto. Video löytyy esimerkiksi YouTubesta.

Opettajat kannustivat tappeluun

Äiti Nicole Merseal kertoo, että lastentarhanopettajat Mikayla Guliford ja Tena Dailey olivat ohjeistaneet hänen silloin neljän vuoden ikäistä poikaansa ja toista lasta hakkaamaan toisiaan Adventure Learning Center -esikoulussa.

Oikeudenkäyntidokumenttien mukaan Nicole syyttää päivähoitopaikkaa siitä, että toisen lapsen sallittiin uhkailla ja vahingoittaa hänen lastaan fight club -hengessä.

Videolla näkyy, että Nicolen nuorin poika ja toinen poika lyövät toisiaan Hulk-elokuvahahmon lelunyrkein. Samaan aikaan opettaja katsoo touhua vierestä.

Yksi Nicolen pojista kuvasi kohtauksen tablettitietokoneellaan ja lähetti sen hänelle. Nicole soitti poliisit ja nämä menivät käymään päiväkodissa. Virkavalta jututti johtaa ja työntekijöitä. Myös Nicolen lapsia puhuteltiin.

"Ei muuta tekemistä"

Missouri Department of Health and Senior Services -keskuksen johtaja Jennifer Scottin mukaan Guliford kertoi, että lapset olivat tylsistyneitä. Opettajan mukaan heillä ei ollut ollut muuta tekemistä.

Scott erotti Gulifordin ja Daileyn. Hän otti myös yhteyttä lastensuojeluun.

NBC News -sivuston tietojen mukaan Guliford on myöntänyt, että lapset tappelivat. Nainen kertoo, että hän oli vienyt lapset rakennuksen pohjakerrokseen, koska lämmitysjärjestelmä oli ollut rikki muissa kerroksissa.

– Ajattelin, että Hulk-käsillä tappelu purkaisi stressiä, Guliford kertoi.

– Se ei kestänyt kuin kolme tai neljä minuuttia.

Gulifordin mukaan kukaan lapsi ei vahingoittunut. Hän myöntää, että idea osoitti häneltä kuitenkin huonoa harkintakykyä.

Videolla lapset miettivät, mitä on ystävyys. Artikkeli jatkuu videon alla.

Ei riittävästi todisteita 

St. Louis Circuit Attorney’s Office -lakiasiantoimisto oli aiemmin kieltäytynyt asettamasta opettajia syytteeseen.

– Todisteita ei ollut riittävästi, jotta oltaisiin voitu epäillä, että lakia olisi rikottu, toimistosta kerrottiin NBC News -sivustolle.

– Tämä ei kuitenkaan muuta sitä, että tuo oli uskomattoman huono päätös aikuisilta, jotka olivat vastuussa lasten turvallisuudesta. Kannustamme ottamaan meihin yhteyttä, mikäli jollain on asiaa koskevaa informaatiota.

Kaupungin terveys- ja vanhustenpalvelukeskus tutki tapausta ja toimitti asiasta raportin viranomaisille.

Keskus kertoo, että lastenhoitoasioista vastaavan osaston raportissa tultiin siihen tulokseen, että päivähoitolisenssin sääntöjä oltiin rikottu. Osasto oli kehottanut päivähoitopaikkaa varmistamaan, että työntekijät ovat tietoisia siitä, mitkä puuhat ovat lapsille heidän ikäänsä nähden sopivia. St. Louis Department of Health and Senior Services kertoo raportissaan, että laitos suoritti korjaavat toimenpiteet huhtikuussa 2017.

Äiti ei luovuta

Nicole kuitenkin nosti syytteen. Hänen mielestään kyseiset toimet eivät olleet riittäviä.

– Rangaistus ei ollut tarpeeksi, kertoo Nicolen asianajaja Jennifer Hansen NBC News -sivustolle.

Nicole syyttää päiväkotia varomattomuudesta, törkeästä huolimattomuudesta sekä sopimusrikkomuksesta. Hän vaatii 25 000 dollarin korvauksia.

Lähde: Nbcnews.com

Lue myös:

    Uusimmat