Opettaja kysyi tehtävässä orjien hintaa viidesluokkalaisilta: "Tämä on väärin niin monella tasolla"

Perheenäiti järkyttyi, kun koulutehtävässä pyydettiin määrittelemään hinta orjalle 2:07
Perheenäiti Angela järkyttyi, kun koulutehtävässä pyydettiin määrittelemään hinta orjalle

Käsittämättömässä koulutehtävässä oli tarkoitus oppia markkinataloutta. Osa oppilaista sai kuitenkin "tuotteekseen" orjat.

Opettaja Missourissa on joutunut tehtävänasettelun vuoksi jättämään työnsä toistaiseksi. Opettaja oli kysynyt tehtävässä viidesluokkalaisilta, paljonko he velottaisivat orjasta, kertoo Newsweek.

Oppilaiden piti määritellä hinta orjille

Tehtävässä kerrottiin, että oppilas "omistaa farmin tai plantaasin, jolle tarvitaan työntekijöitä". Tarpeensa vuoksi oppilas "päättää ottaa osaa" orjateollisuuteen. Oppilaiden piti määritellä hinta orjille.

Samassa tehtävässä käytiin vaihtokauppaa muillakin "hyödykkeillä", kuten kalalla ja puutavaralla. Osa oppilaista sai kuitenkin "tuotteekseen" orjat.

"Tämä on väärin"

Outo tehtävä löysi pian tiensä sosiaaliseen mediaan. Lee Jones näki kysymyksen ystävänsä lapsen tehtäväpaperissa ja näppäsi siitä kuvan.

– Tämä on väärin niin monella tasolla, Lee totesi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Opettaja on ilmaissut huomattavaa katumusta"

Pian mediatkin kiinnostuivat tapauksesta. Koulun rehtori Jeremy Booker pahoitteli tapausta kirjeessä ja selitti, että opettajan tarkoituksena oli keskustella markkinatalouden toimintatavoista historiassa.

– Opettaja on ilmaissut huomattavaa katumusta, Booker vakuuttaa.

Booker kiitti vanhempia, jotka olivat ilmiantaneet tehtävän. Opettajalle ja muulle henkilökunnalle tullaan järjestämään koulutusta aiheesta.

Lähteet: Newsweek.com, Facebook.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat