Äiti jakoi lapsensa saaman, kammottavan kotitehtävän: "Mitä Melissa olisi voinut tehdä toisin välttyäkseen seksuaaliselta väkivallalta?"

Charity jakoi kuvan tyttärensä luokan samaasta, pöyristyttävästä tehtävästä.

Charity Willard Eigenberger julkaisi kuvan koulutehtävästä, joka järkytti monia. Charityn tyttären peruskoululuokalle oli näytetty video seksuaaliseen väkivaltaan liittyen. Videolla esiintyi Melissa-niminen nainen.

Tämän jälkeen oppilaat saivat kotiin vietäväksi paperin, jossa piti vastata aihetta koskeviin kysymyksiin. Kysymyksistä ensimmäinen oli: "Mitä Melissa olisi voinut tehdä toisin välttyäkseen seksuaaliselta väkivallalta?"

Oppilaita pyydettiin listaamaan neljä esimerkkiä.

"Seksuaalinen väkivalta tai raiskaus ei koskaan uhrin vika"

Kysymys sai tyrmistyneen vastaanoton, sillä se sälyttää syyn väkivallan uhriksi joutumisesta uhrille, jonka olisi "pitänyt tehdä jotakin eri tavalla".

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Melissa olisi voinut ampua päällekarkaajan ja sitten kaivaa esiin sen typeryksen, joka jakoi nämä kysymyspaperit, ja käsitellä hänet samalla tavalla, Clarence kirjoitti Facebookissa.

– Tehdäänpä tämä nyt vesiselväksi: seksuaalinen väkivalta tai raiskaus ei koskaan uhrin vika. Ei koskaan. Sillä, millaiset vaatteet Melissalla oli, millaisten ystävien kanssa hän oli, ei ole väliä, eikä sillä, mitä huonosti valaistua reittiä hän käveli kotiin, miten monta juomaa hän olikaan juonut, se, mitä tapahtui, ei ole hänen vikansa, Valerie Williams kirjoittaa Scary Mommy -sivustolla.

Valerien mukaan kysymyksessä olisi voinut pohtia sitä, mitä yhteiskunnan pitäisi tehdä toisin, jotta seksuaalinen väkivalta loppuisi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja