Luokasta löytynyt kollaasi järkytti – kuvitti "kouluun paluuta" hirttosilmukoilla: "Pyydämme vain perusteellista tutkintaa"

1:47
Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa

New Yorkissa sijaitsevan koululuokan seinältä löytyi kuvia hirttosilmukoista. Vieressä oli myös sana "haha" sekä hashtag #yes, suom. "kyllä".

New Yorkissa sijaitseva koulu joutui myrskyn silmään erikoisen kuvavalintansa vuoksi.

Koululuokassa oli esillä kuvakollaasi, jossa tekstin "kouluun paluu -kaulakoruja" alla oli kaksi kuvaa hirttosilmukasta, kertoo NBC. Vieressä oli myös sana "haha" sekä hashtag #yes, suom. "kyllä".

Kuva koettiin rasistisena

Paikallinen pastori Arthur Mackey Jr. jakoi kuvan kollaasista sosiaalisessa mediassa. Arthur kertoi saaneensa kuvan "tummaihoiselta opettajalta, joka ei halua tulla nimetyksi".

Kuva koettiin rasistisena; Yhdysvalloissa lynkattiin tuhansia ihmisiä rotuerottelun ollessa voimassa. Monet heistä hirtettiin julkisella paikalla.

– Kun asia tuotiin tietooni ja näin kuvan, tiesin, että meidän pitäisi kertoa siitä suurelle yleisölle. Pyydämme vain perusteellista tutkintaa, jotta kuka tahansa, joka on ollut mukana tässä rasistisessa kuvassa, saa potkut, Arthur kommentoi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Koulu tutkii asiaa

Koulu kertoi myös olevansa tietoinen siitä, että "yksittäinen opettajaryhmä" käyttäytyy asiattomasti Roosevelt Middle Schoolissa.

Koulupiiri tutkii asiaa ja kommentoi, että sillä on "nollatoleranssi rodullisesti loukkaavien kuvien esittelylle".

Lähteet: NBCNews.comYle.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja