Opettaja huomautti minishortseista – närkästynyt opiskelija riisui ne luokan edessä

0:57

Minishortseihin pukeutunut naisopiskelija koki opettajan huomautuksen liittyvän hänen etniseen alkuperäänsä.

Yllä olevalla videolla pohditaan ranskalaisten naisten tyylin salaisuutta.

Yhdysvaltalainen Letitia Chai oli aloittamassa tutkielmansa harjoitusesitystä, kun 18-vuotiaan opiskelijan opettaja kyseenalaisti nuoren naisen vaatetuksen. Letitia oli pukenut päälleen pitkähihaisen paidan ja lyhyet farkkushortsit.

Letitia närkästyi huomautuksesta, jonka koki olevan epäoikeudenmukainen ja syrjivä. Hän päätti riisua kritisoidut vaatteensa ja pitää esitelmänsä alusvaatteisillaan.

Tapauksesta ovat uutisoineet muun muassa brittilehti The Sun sekä amerikkalainen uutissivusto Huffington Post.

– Opettaja kertoi minulle koko luokan edessä, että kiinnitin vaatetuksellani miespuolisten opiskelijoiden huomion esitelmästäni kehooni, Letitia kirjoitti Facebook-päivityksessään. 

Tyttö puhkesi kyyneliin

Myös eräs tapausta todistaneista miesoppilaista kommentoi Letitian lyhyitä shortseja sanomalla, että puhujalla on moraalinen vastuu pukeutua peittävästi esitystä pitäessään. Tässä vaiheessa itkuinen Letitia lähti luokasta.

Palattuaan takaisin luokkaan Letitia kertoi opettajalle pitävänsä nyt elämänsä parhaan esityksen. Hän riisui itsensä alusvaatteisilleen ja esitteli koko tutkielmansa puolialastomana.

Strippaus livenä Facebookiin


Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Myöhemmin Letitia esitteli tutkielmansa varsinaisessa esitelmöintitilaisuudessa. Hän saapui tilaisuuteen samassa asussa kuin aiemmin: pitkähihaisessa paidassa ja shortseissa. 

Letitian tarkoituksena oli toistaa aiempi tempauksensa. Hän oli pyytänyt Facebookissa luokkatovereitaan valmistautumaan riisuutumiseen itsekin.

Kun Letitia sitten riisuutui ja pyysi luokkalaisiaan seuraamaan perässä, 28 oppilasta 48 henkilön luokasta totteli ja riisuutui alusvaatteisilleen, kertoo The Cornell Daily Sun

Letitian tempausta tukeneet oppilaat liittivät opettajan kommentit pukeutumisesta lyhyiden shortsien häiritsevyyden sijaan Letitian aasialaiseen alkuperään.

– Suuri osa meistä oppilaista on värillisiä. Meitä on monenlaisista eri etnisistä alkuperistä ja voimme samaistua Letitian turhautumiseen, jota koemme tässä maassa ilmenevässä systemaattisesta sorrosta, kirjoittavat opiskelijat lausunnossaan.

Letitia ei ollut kuulemassa anteeksipyyntöä

Opettaja itse otti myöhemmin kantaa tapaukseen kertomalla, ettei puutu oppilaittensa pukeutumiseen. Sen sijaan hän pyytää heitä tarkastelemaan itseään ulkopuolisen silmin.

Tapausta todistaneet oppilaat toteavat osaltaan, että opettaja pyysi luokalta anteeksi sanavalintojaan.

Lähde: The Sun, Huffington Post, The Cornell Daily Sun​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja