Mainos

Opec turvaisi öljynsaannin sodasta huolimatta

Öljynviejämaiden järjestön Opecin pääsihteeri Alvaro Silva Calderon vakuutti Genevessä, että kartelli pystyy turvaamaan riittävän öljyn saannin myös Irakin kriisin mahdollisesti kärjistyessä. Opec on valmis lisäämän öljytoimituksia, hän sanoi.

Calderonin mukaan Opec-mailla on riittävät öljyvarastot ja kapasiteettia markkinoiden kysynnän turvaamiseksi myös kriisin oloissa. Hän ei esittänyt mitään lukuja mahdollisista lisätoimituksista.

Venäjän öljy-yhtiöiden edustaja Torgul Bagirov ilmoitti, että myös Venäjä pystyy mahdollisessa kriisitilanteessa lisäämään raakaöljyn toimituksia.
-Ei ole syytä yliarvioida mahdollisen Irakin sodan vaikutuksia markkinoihin, koska Venäjä pystyy helposti lisäämään raakaöljyn toimituksia miljoona tynnyriä päivässä, sanoi Bagirov. Opecin pääsihteeri sekä Bagirov osallistuivat YK:n Genevessä järjestämään öljyhuollon turvaamista käsitelleeseen tuottaja- ja kuluttajamaiden kokoukseen.

Pohjanmeren raakaöljyn noteeraus nousi tänään Lontoon markkinoilla 17 senttiä. Brentin hinnaksi noteerattiin 24,45 dollaria tynnyriltä. Yhdysvaltain markkinoiden viiteöljyn joulukuun toimitusten hintanoteeraus laski 29 senttiä 26,42 dollariin tynnyriltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.