Mainos

Oopperan pääjohtajalle työrauha

Kansallisoopperan uusi pääjohtaja Erkki Korhonen sanoo aloittavansa työnsä luottavaisin mielin ensi elokuussa. Korhosen nimitykseen puolitoista vuotta sitten liittyi kova kohu, kun henkilöstö vastusti valintaa. Henkilöstö lupaa nyt työrauhan Korhoselle.

Oopperan talous on myös tasapainossa - ainakin tämän vuoden, mutta epävarmuus jatkuu, ellei rahoitusmalleja muuteta. Elokuun alusta Kansallisoopperassa tehdään taidetta aivan uudessa komennossa. Tämä Oopperan ja baletin uusi ykköskenttä on kuin suomalaisesta koripallojoukkueesta, suurin osa ulkomailta. Pääjohtajana siis Erkki Korhonen, Suomi - baletin johtaja Dinna Bjorn, Tanska - suunnittelupäällikkö Aviel Cahn, Sveitsi - baletin apul.johtaja Alan Land, USA.

Ooppera

Oooperan hallitus päätti Korhosen valinnasta uudeksi pääjohtajaksi hyvissä ajoin syksyllä -99, koska oli tiedossa, että Juhani Raiskinen jää eläkkeelle kesällä 2001. Mekkala Korhosen valinnan ympärillä oli melkoinen, henkilöstö piti häntä epäpätevänä ja vastusti nimitystä täysillä.

Henkilöstö lupaa nyt Korhoselle työrauhan. Sitä tarvitaan mm. rahoituksen pohtimiseen. Uudesta 5-vuotisrahoitusmallista neuvotellaan opetusministeriössä paraikaa. Se voi toteutuakin, kunhan oopperan budjetti ei kasva näistä luvuista yhtään lähivuosina. Korhonen vakuuttaa, että tällä pärjätään ja taso säilyy. Laaja kirjoa on luvassa Puccinin klassikoista kantaesityksiin ja nykyaikaiseen oopperaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.